FoodΑχαΐαςΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΗλείαςΚορίνθουΜεσσηνίαςΟικονομίαΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Νέα κινητοποίηση στις 5 Οκτώβρη για την τιμή της κορινθιακής σταφίδας

Σε νέα κινητοποίηση για την κατάσταση που επικρατεί με τη χαμηλή τιμή της κορινθιακής – μαύρης σταφίδας θα προχωρήσει την Τετάρτη 5 Οκτώβρη στον Κόμβο Αγίου Γεωργίου στον Πύργο η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας.

 

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, αποφασίστηκε επίσης να πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας σύσκεψη την Τετάρτη 12 Οκτώβρη στη Μαγούλα του Πύργου με πρόσκληση σε Συλλόγους νομών που παράγεται το προϊόν, για συντονισμό της δράσης τους.

 

«Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη», σημείωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Θανάσης Βομπίρης, επισημαίνοντας: «Απαιτούμε, μεταξύ άλλων, κατώτερη εγγυημένη τιμή στα 2 ευρώ το κιλό, ώστε να καλύπτεται το κόστος, να μένει ένα εισόδημα επιβίωσης, μείωση του κόστους παραγωγής, αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματός μας από τα προηγούμενα χρόνια».

 

Στάθηκε και στην κατάσταση με τα οινοποιίσιμα σταφύλια, λέγοντας ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την τιμή σε αρκετές ποικιλίες, λόγος για τον οποίο δεν έχουν τρυγηθεί ακόμη αρκετές εκτάσεις. Με βάση και τα παραπάνω, κάλεσμα γίνεται και στους παραγωγούς οινοπιιίσιμων σταφυλιών να δώσουν το «παρών» στην κινητοποίηση της ερχόμενης Τετάρτης.

 

Το ΔΣ επιπλέον αποφάσισε να κλιμακωθεί η πάλη το επόμενο διάστημα και με συμμετοχή της Ομοσπονδίας στην πανελλαδική απεργία στις 9 Νοέμβρη και στις κινητοποιήσεις που θα εξαγγελθούν και στο νομό, αλλά και να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για τις εκλογές στους Αγροτικούς Συλλόγους μπροστά και στο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της Ομοσπονδίας.

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Επίσκεψη στο 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας»

admin2020

LIVE : Η 2η Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας Δημοτικής Αρχής Δήμου Μεσσήνης

admin2020

Η επέτειος της μάχης του Ισθμού και των Εξαμιλίων

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies