ΑρκαδίαςΕΛΛΑΔΑΚοινωνικάΚορίνθουΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Νέα παρέμβαση του ΙΝΚΑ Κορινθίας για το ΤΕΒΑ Κορινθίας

Μετά από σωρεία δημοσιευμάτων του ηλεκτρονικού τύπου, αλλά και καταγγελίες, παράπονα από δικαιούχους του ΤΕΒΑ κορινθίας, με επικεφαλής τις συμπράξης τον Δήμο κορινθίων, ο οποίος επί μακρόν δεν πληροφορεί για την πορεία του προγράμματος αυτού που αποτελεί πολύ σημαντική βοήθεια σε άτομα και οικογένειες με οξύτατα οικονομικά προβλήματα, καθώς και την καθόλα επαινετή πρωτοβουλία της περιφέρειας Πελοποννήσου να συνδράμει τους δικαιούχους του ΤΕΒΑ Κορινθίας ώστε να έχουν ένα ανεκτό Πάσχα, παρεμβήκαμε στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου ως εξής:

“…1.            Σύμφωνα με εκτεταμένα δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, αλλά και τις δικές μας πληροφορίες και ανησυχίες που έχουν αποτυπωθεί  στα επισυναπτόμενα έγγραφα μας προς τον Δήμο κορινθίων, το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και αφορά στην εκτέλεση και γενικά την ομαλή λειτουργία του ΤΕΒΑ στο νομό Κορινθίας, είναι πάρα πολύ μεγάλο, οφείλεται σε αρκετούς παράγοντες και έχει ως θλιβερό αποτέλεσμα την εκτεταμένη ταλαιπωρία των δικαιούχων του ΤΕΒΑ επί μακρό χρονικό διάστημα.

  1. Αναφερόμαστε λέξη προς λέξη και στο σύνολό τους στα επισυναπτόμενα έγγραφα μας και τονίζουμε ότι η ολιγωρία του δήμου είναι απαράδεκτη και θα πρέπει να επιλυθεί άμεσα, καθώς το ΤΕΒΑ απευθύνεται σε άτομα με πολύ χαμηλό βιοτικό επίπεδο που αντιμετωπίζουν τις περισσότερες φορές συνδυαστικά προβλήματα.
  2. Ως εκ τούτου επιβάλλεται η προσέγγιση στα άτομα αυτά να γίνεται με τη δέουσα και πρέπουσα σοβαρότητα, υπευθυνότητα και διάθεση εξυπηρέτησης. Μέχρι στιγμής, από το δήμο Κορινθίων δεν έχουν επιδειχθεί οι παραπάνω αρχές.
  3. Εν προκειμένω, και ενόψει της καθόλα επαινετής προσφοράς της περιφέρειας Πελοποννήσου να συνδράμει τους δικαιούχους του ΤΕΒΑ Κορινθίας ώστε να έχουν ένα ανεκτό Πάσχα, θα πρέπει να αξιοποιηθεί άμεσα το δίκτυο του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης (ΚΕΑ) και το ποσό που έχετε αποφασίσει να διαθέσετε στους δικαιούχους του ΤΕΒΑ να διατεθεί μέσω των τραπεζικών λογαριασμών που έχουν καταγραφεί στην ΗΔΙΚΑ.
  4. Κάθε άλλη λύση, είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει στην καταβολή της προσφοράς της περιφέρειας Πελοποννήσου σε χρόνους μεταγενέστερους του εορτασμού των Αγίων ημερών του Πάσχα.
  5. Στα πλαίσια αυτά, σας ζητούμε να συνεργαστείτε με την ΗΔΙΚΑ ώστε να υπάρξει άμεση καταβολή του ποσού της προσφοράς της περιφέρειας στους δικαιούχους του ΤΕΒΑ Κορινθίας…”.

Αναμένουμε την απάντηση της περιφέρειας Πελοποννήσου -ώς και του Δήμου Κορινθίων- στο οξύ αυτό κοινωνικό θέμα, το οποίο θα πρέπει να επιλυθεί άμεσα στο σύνολο του και όχι μόνο κατά τις ημέρες του Πάσχα.

Σχετικές αναρτήσεις

Η επέτειος της μάχης του Ισθμού και των Εξαμιλίων

admin2020

Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας: Roadshow στην Πελοπόννησο

admin2020

Εορτασμός της Ημέρας της Ευρώπης | Δημήτρης Πτωχός προς μαθητές: «Είμαστε δίπλα σας για να αναζητήσετε όσα μπορείτε να κάνετε εδώ, στην Πελοπόννησο, στην Ευρώπη»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies