ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑ

Νέο έντυπο Κίνησης Εργαζομένων σε ισχύ από την ερχόμενη βδομάδα

Νέα έντυπα Βεβαίωσης Κίνησης Εργαζομένων θα τεθούν σε ισχύ από τη Δευτέρα 15 Φλεβάρη, τα οποία έχουν αναρτηθεί στο σύστημα «Εργάνη». Ωστόσο, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι για την ομαλή μετάβαση στα νέα έντυπα Βεβαίωσης Κίνησης του Εργαζόμενου δίνεται μεταβατικό διάστημα εφαρμογής της παλαιάς άδειας μετακίνησης μέχρι την Τετάρτη, στις 6 το πρωί, οπότε και είναι η τελική προθεσμία για τα νέα έντυπα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, από τα νέα έντυπα αποκλείονται όσοι εργαζόμενοι βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας, τηλεργασίας και νόμιμης άδειας, οι οποίοι θα μπορούν πλέον να μετακινούνται μόνο μέσω της χρήσης των 6 ειδικών κατηγοριών, που επιτρέπουν την κατ’ εξαίρεση μετακίνηση πολιτών με αποστολή SMS στο 13033.

Οι Βεβαιώσεις θα χορηγούνται ηλεκτρονικά από το σύστημα «Εργάνη», καθώς και από τον ιστότοπο «forma.gov.gr», κατόπιν υπεύθυνης δήλωσης – αίτησης του εργοδότη, η οποία χορηγείται αποκλειστικά στους εργαζόμενους που παρέχουν με αυτοπρόσωπη παρουσία την εργασία τους στην επιχείρηση.

Οι κλειστές επιχειρήσεις με εντολή δημόσιας αρχής, βάσει ΚΑΔ, μπορούν να χορηγούν τις αντίστοιχες βεβαιώσεις μόνο σε όσους εργαζόμενους απασχολούνται σε επιτρεπόμενες δραστηριότητές τους.

Επισημαίνεται ακόμα ότι με νέο έντυπο μπορούν επίσης να μετακινούνται οι αυτοαπασχολούμενοι χωρίς εργοδότη, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιτηδευματίες. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει υποχρεωτικά το έντυπο να συνοδεύεται από τη φορολογική ταυτότητα τους, η οποία παρέχεται μέσω του TAXISNET (στοιχεία Μητρώου Φυσικού Προσώπου και Επιχειρηματικής Δραστηριότητας).

Σχετικές αναρτήσεις

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Πάνω από -1.190- αναβολικά δισκία και -180- φιαλίδια αναβολικών ουσιών κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies