ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Να επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι στο «Euronews» και να μη γίνουν άλλες απολύσεις

Να μην χαθεί καμία θέση εργασίας, να επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι εργαζόμενοι, να μην υπάρχει καμία μορφή ευέλικτης σχέσης εργασίας, να μετατραπεί η εργασιακή σχέση με μπλοκάκι σε αορίστου χρόνου πλήρους εργασίας αλλά και να καλυφθούν πλήρως όλα τα εργασιακά δικαιώματα όλων των εργαζομένων ανεξάρτητα από την σχέση εργασίας τους με το κανάλι, διεκδικεί από την κυβέρνηση και την ΕΕ το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, για τους εργαζόμενους στο «Euronews» της χώρας μας.

 

Παράλληλα εκφράζει για μια ακόμη φορά την αμέριστη αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους του «Euronews» συνεχίζοντας να συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις στην ευόδωση του αγώνα τους για να συνεχίσουν να έχουν όλοι δουλειά με όλα τα δικαιώματα.

 

Μάλιστα επισημαίνει ότι «η απόφαση της εργοδοσίας του “Euronews” σε σύμπλευση με την Κομισιόν να σταματήσει από τον Δεκέμβριο του 2021 τη λειτουργία της Ελληνικής υπηρεσίας του καναλιού με επόμενο βήμα τη μετατροπή του σε ιστοσελίδα μόνο για 12 μήνες, δείχνει την ειλημμένη απόφασή της να πετάξει στην ανεργία τους εργαζόμενους, δημοσιογράφους και τεχνικούς. Ήδη αυτό άρχισε να γίνεται πράξη αφού μειώνει τους εργαζόμενους κατά το ήμισυ, σε 14 άτομα, ενώ έχει ήδη απολύσει όσους εργαζόμενους δούλευαν με μπλοκάκι».

 

«Και από την πείρα των εξελίξεων στο «Euronews» αποδεικνύεται ότι η κατάσταση στην οποία βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι εργαζόμενοι του επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά ότι η πολιτική του κεφαλαίου, της ΕΕ, των κυβερνήσεών της και όσων δυνάμεων υπηρετούν τις στρατηγικές τους επιλογές, είτε στις κρατικής ιδιοκτησίας επιχειρήσεις, είτε τις ιδιωτικές, στρέφεται πάντα κατά των εργαζομένων» αναφέρει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει πως ευθύνες για την κατάσταση αυτή «έχει και ο εργοδοτικός-κυβερνητικός συνδικαλισμός των Ενώσεων του κλάδου και πριν απ’ όλα της ΕΣΗΕΑ καθώς η συνδιοίκηση δυνάμεων που πρόσκεινται στην ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ από θέση αρχής υιοθετεί τις στρατηγικές επιλογές, κεφαλαίου, ΕΕ, κυβερνήσεων».

Σχετικές αναρτήσεις

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Δεκτές προτάσεις της ΕΣΑμεΑ σε νόμο για την Υγεία- Οι διεκδικήσεις συνεχίζονται

admin2020

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies