ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΗλείαςΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Να ληφθούν μέτρα για την τραγική κι επικίνδυνη η κατάσταση του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου

Την τραγική κι επικίνδυνη κατάσταση του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου, όπου μόνο μέσα στο 2021 έχουν καταγραφεί 6 θανατηφόρα τροχαία, έφερε στη Βουλή με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, το ΚΚΕ.

 

Συγκεκριμένα, στην Ερώτηση που υπογράφουν οι βουλευτές Νίκος Καραθανασόπουλος και Νίκος Παπαναστάσης, αναφέρονται τα εξής:

 

«Για ακόμα μια φορά θρηνήσαμε θύματα στο δρόμο καρμανιόλα Πατρών-Πύργου. Μετά το 2021 όπου καταγράφηκαν 6 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα και τις πρόσφατες πλημμύρες που ανέδειξαν και πάλι την τραγική κατάσταση του αυτοκινητόδρομου, μια 17χρονη νεαρή κοπέλα βρήκε τραγικό θάνατο.

 

Η απαράδεκτη εγκληματική πολιτική του κόστους – οφέλους, με την οποία σχεδιάζει τα έργα η Ε.Ε και οι κυβερνήσεις, η σημερινή της ΝΔ και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η βασική αιτία ανύπαρκτων ή υποτυπωδών υποδομών που αφορούν τις ανάγκες του λαού μας, τις οποίες θυσιάζουν στην προκρούστεια κλίνη του “μεταφορικού έργου”.

 

Επίσης, τεράστιες ευθύνες έχουν και οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, που τόσα χρόνια υπηρετούν πιστά την αντιλαϊκή πολιτική του κόστους – οφέλους των κυβερνήσεων και της Ε.Ε. Μάλιστα, ακόμα εκκρεμούν βελτιωτικά έργα του αυτοκινητόδρομου που είχε ανακοινώσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μέχρι την ολοκλήρωση του έργου.Η παραχώρηση της κατασκευής του έργου σε ιδιώτες, έχει ως αποτέλεσμα πέραν από την καθυστέρηση, σημαντική αύξηση του κόστους του έργου. Το ΚΚΕ επιμένει στην ανάγκη δημιουργίας του οδικού άξονα Πάτρα – Πύργος μέχρι την Τσακώνα, ενός έργου χωρίς διόδια, με προστασία των οικισμών και του φυσικού περιβάλλοντος.

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα λάβει για την ασφαλή διέλευση των οχημάτων μέχρι την ολοκλήρωση του έργου».

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Δεκτές προτάσεις της ΕΣΑμεΑ σε νόμο για την Υγεία- Οι διεκδικήσεις συνεχίζονται

admin2020

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies