ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΥγεία

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΦΚΑ Χρ. Κατσώτης: Υλοποιείται ο σχεδιασμός για ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης

Το νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης επί της ουσίας του ΕΦΚΑ που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή συζητήθηκε στην αρμόδια επιτροπή. Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που έρχεται μετά την ψήφιση του νόμου για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης.

 

Το νομοσχέδιο προβλέπει: Πρόσληψη γενικών διευθυντών και διευθυντών από τον ιδιωτικό τομέα και το Δημόσιο. Αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας με τη δημιουργία Ανώνυμης Εταιρείας. Δημιουργείται νέα μονάδα «εσωτερικών υποθέσεων», στο πλαίσιο της στοχοποίησης των υπαλλήλων. Αναβαθμίζεται και η «εξατομίκευση» των μισθών για το προσωπικό του Οργανισμού, με την ενίσχυση της αρχής της «παραγωγικότητας». Εντείνεται η επιχειρηματική δράση στον ΕΦΚΑ καθώς αλλάζει το σύστημα προμηθειών για ανάθεση έργων και σε ιδιωτικές εταιρείες.

 

Τους «ανυπεράσπιστους πολίτες» επικαλέστηκε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης για την υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδιασμού ιδιωτικοποίησης και του ΕΦΚΑ προκειμένου, όπως ισχυρίστηκε, να για «πιο αποτελεσματικός και πιο φιλικός στους πολίτες».

 

Η τοποθέτηση του ΚΚΕ

 

Έχετε δεσμευθεί ότι θα υλοποιηθεί ότι ο σχεδιασμός για την ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης και αυτό κάνετε με το νομοσχέδιο, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης στην ομιλία τους. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ιδιωτικοποιεί τον ΕΦΚΑ, προχωρά σε νέο γύρο λεηλασίας της περιουσίας μετά τα αποθεματικά και μεταθέτει τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων στους εργαζόμενους του Οργανισμού στους οποίους ρίχνει το “ανάθεμα” για την κατάσταση που υπάρχει.

 

Υπογράμμισε ότι προχωρά η ιδιωτικοποίηση του ΕΦΚΑ, μετά την ιδιωτικοποίηση του τηλεφωνικού κέντρου, την πιστοποίηση ιδιωτών για έκδοση συντάξεων, το Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης που ιδιωτικοποιεί την επικουρική ασφάλιση. Υπενθύμισε ότι πριν από όλα αυτά είχε προηγηθεί επί ΣΥΡΙΖΑ ο νόμος Κατρούγκαλου και έδωσε καίριο χτύπημα στην κοινωνική Ασφάλιση.

Σχετικές αναρτήσεις

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Πάνω από -1.190- αναβολικά δισκία και -180- φιαλίδια αναβολικών ουσιών κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies