ΚορίνθουΜεσσηνίας

Ξεσηκώνονται Τώρα οι Ρομά – Θέλουν να κλείσουν την εθνική στο Ρίο

Τον ξεσηκωμό των Ρομά έχει προκαλέσει η υπόθεση του φόνου του 18χρονου ομόφυλο τους στη Μεσσηνία. Νωρίτερα νεαροί Ρομά προχώρησαν στο κλείσιμο της εθνικής οδού Πατρών – Κορίνθου στο ύψος του Ζευγολατιού. Συγκέντρωση και αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Πατρών – Πύργου πραγματοποιούν αυτή την ώρα ΡΟΜΑ από τη Γαστούνη και τον κάμπο της Ηλείας.

Αυτή την ώρα, Ρομά που μένουν στην Πάτρα, έχουν συγκεντρωθεί στο Ρίο με πρόθεση να αποκλείσουν την εθνική οδό.

Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που προσπαθούν να τους αποτρέψουν.

Σήμερα αναμένεται να απολογηθεί και ο 63χρονος, μετά και την 48ωρη προθεσμία που έλαβε. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν είναι ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή και παράνομη οπλοχρησία.

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα στη Μεσσήνη, μετά την ανθρωποκτονία του 18χρονου Ρομά από έναν 63χρονο στο χωριό Πιπερίτσα.

Ο 63χρονος Έλληνας συνελήφθη, σε τοπική κοινότητα του δήμου Μεσσήνη Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία 18χρονου Έλληνα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο 63χρονος αντελήφθη να έχουν εισέλθει και να ερευνούν την οικία του τρία άτομα, τα οποία – όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια – ήταν ο 18χρονος και δυο ανήλικοι Έλληνες.

Και οι τρεις τράπηκαν σε φυγή, αφού προηγουμένως ένας από αυτούς απώθησε τον 63χρονο, ο οποίος, στη συνέχεια, πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο προς το σημείο που διέφυγαν, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 18χρονου.

Οι δυο ανήλικοι, λίγο αργότερα, προσήλθαν στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, όπου συνελήφθησαν, σχηματίσθηκε σε βάρος τους δικογραφία για ληστεία και οδηγούνται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας

Mε μικρής έκτασης αντεγκλήσεις που ευτυχώς δεν πήραν ιδιαίτερα μεγάλη έκταση, σημαδεύτηκε την Τετάρτη η κηδεία του 18χρονου ρομά που έπεσε νεκρός – όπως καταγγέλλεται- το μεσημέρι της Δευτέρας από τους πυροβολισμούς ενός 63χρονου στο χωριό Πιπερίτσα του δήμου Μεσσήνης όταν έγινε αντιληπτός μαζί με άλλους δύο ανήλικους ομοφύλους του να έχουν εισέλθει στην ιδιοκτησία του.

Η κηδεία τελέσθηκε στο νεκροταφείο της Μεσσήνης παρουσία εκατοντάδων στις 10 το πρωί της Τετάρτης. Κάποιοι από αυτούς λίγο αργότερα επιτέθηκαν με πέτρες σε άνδρες των ΜΑΤ που ήταν παραταγμένοι στον κόμβο της Μεσσήνης.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα ενώ ο δρόμος έκλεισε για λίγη ώρα με εκτροπή των οχημάτων.

Σχετικές αναρτήσεις

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ Π.Κ. ΚΑΙ Κ.Π.Δ. : Οι τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής ∆ικονοµίας µε τον Ν 5090/2024

admin2020

Υπεγράφη η σύμβαση προϋπολογισμού 1.781.999 ευρώ για σημαντικό αρδευτικό έργο στην Π.Ε. Κορινθίας

admin2020

Στις Βρυξέλλες για το 9ο Συνέδριο Δίκαιης Μετάβασης ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Χρήστος Λαμπρόπουλος

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies