Κορίνθου

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ – ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 11:30
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ

Το ΔΣ του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορινθίας χαιρετίζει τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τους μαθητές και εκπαιδευτικούς που εδώ και δέκα μέρες βρίσκονται στους δρόμους, προκειμένου να μην επιτρέψουμε να ξεχαστεί το έγκλημα που έγινε στα Τέμπη.

Αυτός ο αγώνας είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους και τη νεολαία, ώστε να πληρώσουν οι πραγματικοί ένοχοι. Είναι ο αγώνας που βάζει στο στόχαστρο την εγκληματική πολιτική της “απελευθέρωσης” των συγκοινωνιών για τα κέρδη των λίγων, το αντιλαϊκό κράτος, όλες τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που την υπηρετούν σε βάρος της ασφάλειας, ακόμα και της ζωής του λαού.

Γιατί οι συγκλονιστικές κινητοποιήσεις σμπαράλιασαν την προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να αποδώσει το προδιαγεγραμμένο έγκλημα σε ανθρώπινο λάθος ή σε κάποιες παθογένειες του κράτους για τις οποίες, δήθεν, φταίνε όλοι και κυρίως οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Αχρήστεψαν τον προπαγανδιστικό μηχανισμό της ψευτιάς και της υποκρισίας της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων που θέλησαν να επιβάλουν σιωπητήριο στο όνομα του πένθους ή να εκτονώσουν την οργή σε βουβές και ανώδυνες διαμαρτυρίες. Την προσπάθεια να μείνει στο απυρόβλητο η διαχρονική πολιτική που δεν διστάζει να θυσιάσει δικαιώματα, εισοδήματα, μισθούς, εργασιακές σχέσεις, υποδομές απαραίτητες για την προστασία του λαού, ακόμα και ανθρώπινες ζωές για τα κέρδη των λίγων.

Το έγκλημα στα Τέμπη δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό αλλά η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής του λαού σε μια σειρά από περιστατικά που αποδεικνύουν πως με όλες τις κυβερνήσεις, το σημερινό κράτος αντιμετωπίζει τις ανάγκες και την προστασία του σαν κόστος. Να θυμηθούμε τι έγινε με τη διαχείριση της πανδημίας, με τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες, με τα εργατικά ατυχήματα. Και μιλάμε για το ίδιο κράτος που φρόντισε να φτιάξει υποδομές για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και το ηλεκτρονικό φακέλωμα αλλά δεν έκανε τίποτα για την ηλεκτρονική επιτήρηση των τραίνων.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ – ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ – ΠΙΟ ΜΑΖΙΚΑ
Διεκδικούμε:

• Σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
• Την ενίσχυση του Δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας
• Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας. Έλεγχος εδώ και τώρα αντισεισμικής θωράκισης σε σχολεία, σχολές, νοσοκομεία, χώρους δουλειάς.
• Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.
• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας.

Σχετικές αναρτήσεις

Εγκρίθηκε το πρόγραμμα ΤΕΒΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου για 12.522 οικογένειες και 21.339 ωφελούμενα άτομα

admin2020

Παράδοση εξωτερικού απινιδωτή για την ενίσχυση του Χιονοδρομικού κέντρου Ζήρειας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

admin2020

Συνεδρίασε η Περιφερειακή Επιτροπή Περιφέρειας Πελοποννήσου

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies