Μεσσηνίας

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Δια ζώσης συνάντηση της Δημοτικής Αρχής Δήμου Οιχαλίας πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 18-6-2020 στο Πνευματικό Κέντρο Μαρία Κάλλας στο Μελιγαλά με τους Προέδρους των Κοινοτήτων του Δήμου τηρώντας τα μέτρα για την αποφυγή του Κορονοϊού.
Η Δήμαρχος Οιχαλίας κ. Γεωργακοπούλου ανέφερε ότι μετά από 4 μήνες πραγματοποιείτε δια ζώσης συνάντηση λόγω Κορονοϊού και καλοσώρισε τους Προέδρους και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους (ήταν πάνω απο 40 Πρόεδροι σε σύνολο 52) αλλά και για την ενεργό συμμετοχή τους στα θέματα του Δήμου. Αναφέρθηκε επίσης ότι αυτή η Δημοτική Αρχή τηρώντας τις προεκλογικές δεσμεύσεις της προχωρά σε τακτικές συναντήσεις με τους Προέδρους δίνοντάς τους καθοριστικό ρόλο για τα θέματα που άπτονται στις Κοινότητές τους.

Στη συνέχεια πήραν το λόγο οι παρευρισκόμενοι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Ντονάς, Δημητρακόπουλος, Αντωνόπουλος και Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος Δ.Σ. κ. Τσάλτας, ο Αντιπρόεδρος Δ.Σ. κ. Βασιλόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Γυπατίδης και ανέλυσαν τα θέματα ενημέρωσης της συνάντησης που ήταν η πυροπροστασία, η πάγιας προκαταβολή, η διαχείριση των απορριμμάτων, ο κανονισμός καθαριότητας, η συντήρηση αγροτικής οδοποιίας, η αποψίλωση χόρτων για αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιάς, η λειψυδρία κλπ θέματα.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα απορρίμματα και τον τρόπο που τα διαχειρίζεται η Δημοτική Αρχή. Ανέλυσαν το θέμα οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι κκ Ντονάς και Δημητρακόπουλος οι οποίοι ανέφεραν ότι εκτός από τα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν, έχουν να αντιμετωπίσουν και κάποιους, οι οποίοι προφανώς αυτό που επιδιώκουν είναι να μείνουν τα απορρίμματα στους δρόμους και στα σχολεία όπως πριν από ένα χρόνο.

Ακόμα και σήμερα δεν υπάρχουν νόμιμοι ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ ή Μονάδες ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ή δεν δύναται να δεχθούν απορρίμματα. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο ΦΟΔΣΑ Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι πλέον και καθολικά αρμόδιοι για τη διαχείριση των απορριμμάτων, ακόμα δεν έχουν προχωρήσει σε οριστική λύση. Και σε αυτό οι μόνοι αναρμόδιοι είναι οι Δήμοι που είναι υποχρεωμένοι, εκ του νόμου, να πραγματοποιούν απρόσκοπτα μόνο την αποκομιδή των απορριμμάτων. Επομένως τι θα έπρεπε να γίνει; Να μείνουν τα σκουπίδια στους δρόμους και να μην πραγματοποιούμε την αποκομιδή επειδή δεν υπάρχει νόμιμα αδειοδοτημένος χώρος; Ο Δήμος Οιχαλίας κάνει ακριβώς ότι κάνουν όλοι οι Δήμοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου όσον αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Ζητήθηκε λοιπόν η στήριξη των προέδρων εφόσον συμφωνούν με τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής σε αυτό το θέμα. Η στήριξη ήταν εμφανής και θετική σχεδόν από όλους τους Προέδρους.
Στη συνέχεια δόθηκε ο λόγος στους Προέδρους οι οποίοι εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράσταση τους προς στη Δημοτική Αρχή στο θέμα των απορριμμάτων, συμφώνησαν με τις έως τώρα ενέργειες της και πολλοί από αυτούς καταδίκασαν τις ενέργειες που γίνονται από ορισμένους ώστε να παραμείνουν τα σκουπίδια στους δρόμους.
Επίσης ανέφεραν ότι η Δημοτική Αρχή αυτή επέδειξε υπευθυνότητα για την προάσπιση της δημόσιας υγείας και έως τώρα διαχειρίστηκε αποτελεσματικά το θέμα των απορριμμάτων και αποδείχθηκε ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος έχοντας υπόψη βέβαια και την πρωτόγνωρη κατάσταση που βρέθηκε να αντιμετωπίζει η χώρα μας λόγω της πανδημίας.
Στη συνέχεια αναφέρθηκαν και άλλα θέματα καθημερινότητας που είχαν οι Πρόεδροι και απαντήθηκαν από τους Αντιδημάρχους.
Τέλος η Δήμαρχος Οιχαλίας ευχαρίστησε και πάλι τους Προέδρους για την παρουσία τους αλλά και την συμπαράσταση τους και τη συνεργασία τους σε όλα τα θέματα του Δήμου και τόνισε ότι η πόρτα της όπως ήταν μέχρι τώρα θα είναι πάντα ανοικτή για τους Προέδρους για τη λύση των προβλημάτων της καθημερινότητας των Δημοτών.

Σχετικές αναρτήσεις

Η Μπούκα Μεσσήνης στις τοπ 10 με τα πιο γαλάζια νερά στον κόσμο

admin2020

«Συνδρομή της Περιφερειακής Ενότητας στην πυρκαγιά της περιοχής Αράχοβας»

admin2020

ΕΡΓΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ-ΠΗΓΕΣ ΜΠΑΡΚΑ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies