Ειδησούλες

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Εκρήξεις και σφοδρές μάχες αυτή την ώρα στο Κίεβο

Μια σειρά από εκρήξεις ακούστηκαν λίγο μετά τος 2 π.μ. στα περίχωρα του Κιέβου, όπως μεταδίδει το CNN. Η ακριβής φύση και τοποθεσία των εκρήξεων δεν είναι ακόμη σαφής.

Ανάλογες αναφορές υπάρχουν και από κατοίκους της ουκρανικής πρωτεύουσας, οι οποίοι κάνουν επίσης λόγο για ανταλλαγές πυρών. Μάλιστα έχουν δημοσιευτεί και βίντεο όπου ακούγονται πυροβολισμοί.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν σφοδρές μάχες και γύρω από το Βασίλκιβ, μια πόλη που βρίσκεται περίπου 25  χλμ. νότια της πρωτεύουσας της χώρας.

Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν επίσης προς το Κίεβο τόσο από τα βόρεια όσο και από τα ανατολικά.

Παραλληλα, Εκρήξεις ακούστηκαν σε περιοχές της ουκρανικής πρωτεύουσας Κιέβου, μετά από μέρες σφοδρών μαχών και εκρήξεων στα εξωτερικά προάστια καθώς οι ρωσικές δυνάμεις πλησίαζαν την πόλη.

Bίντεο από αυτόπτες μάρτυρες δείχνουν εκρήξεις να γίνονται σε μια περιοχή βορειοδυτικά του Κιέβου. Στην περιοχή υπάρχει στρατιωτική βάση.

Πυροβολισμοί αναφέρθηκαν επίσης κοντά στον σταθμό Μπερεστέισκα του μετρό της ουκρανικής πρωτεύουσας.


Εν τω μεταξύ το ουκρανικό πρακτορείο Ukrinform μετέδωσε ότι στο στόχαστρο των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων έχει μπει ο ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός CHP-6, στα βορειοανατολικά του Κιέβου.

Σχετικές αναρτήσεις

Αλλαγές στο νοσοκομείο της κορίνθου: Προαλείφεται για πρόεδρος ο Βασίλης Νανόπουλος…;

tiresias tiresias

Πόλος τουριστικής ανάπτυξης η διώρυγα της Κορίνθου

tiresias tiresias

Ας δούμε το Ξυλόκαστρο πριν από 55 χρόνια…

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies