ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ 2023: Νίκη και πρωτιά για την Εθνική απέναντι στην Τουρκία με 72-71

Με δύο εύστοχες βολές του Κώστα Παπανικολάου, μόλις 3 δευτερόλεπτά πριν τη λήξη, η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ των ανδρών πήρε το ροζ φύλλο στον αγώνα με την Τουρκία, επικρατώντας με 72-71.

Σε ένα παιχνίδι που δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους διεθνείς μας παίκτες -που παρατάχθηκαν με αθλητές και από τον Ολυμπιακό και από τον Παναθηναϊκό- η Τουρκία πήρε το προβάδισμα στο πρώτο 10λεπτο με επτά πόντους (13-20) και 10 στο 11ό λεπτό. Η συνέχεια όμως άνηκε στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που -κυρίως με τρίποντα του Σλούκα- «γύρισε» το παιχνίδι και δημιούργησε μια διαφορά ασφαλείας που έφτασε μέχρι τους 15 διαφορά (52-37 στο 24′). Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι μπόρεσαν και επανήλθαν μέσα σε πέντε λεπτά ισοφαρίζοντας σε 56-56 λίγο πριν το τέλος του 3ου δεκαλέπτου. 

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε στην τελευταία περίοδο όπου η Εθνική πήρε προβάδισμα 10 πόντων (66-56 στο 34′) αλλά η Τουρκία με τον Μαχμούτογλου να σκοράρει συνεχώς πέρασε μπροστά στο σκορ με 66-67 στο 37′. Κι αν ένα λεπτό πριν το τέλος οι φιλοξενούμενοι ήταν ξανά μπροστά με έναν πόντο (70-71), το φάουλ που κέρδισε ο Παπανικολάου και «μετατράπηκε» με τις εύστοχες εκτελέσεις βολών σε «δίποντο», έδωσε τη νίκη στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. 

Πλέον η Εθνική μας είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας (με 2 νίκες και 1 ήττα) και ακολουθούν η Μ. Βρετανία και η Λευκορωσία με 1-1 (που δεν έπαιξαν στην έδρα των δεύτερων λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην Ουκρανία) και στην τελευταία θέση η Τουρκία με 1-2. Το επόμενο παιχνίδι για τους διεθνείς μας είναι στην Τουρκία, τη Δευτέρα 28 Φλεβάρη.

Σχετικές αναρτήσεις

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Πάνω από -1.190- αναβολικά δισκία και -180- φιαλίδια αναβολικών ουσιών κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies