ΔιεθνήΕιδησούλεςΠολιτική

Ο Ερντογάν εξαγγέλει το νέο του όραμα για τον «Αιώνα της Τουρκίας»

Σήμερα Παρασκευή (28/10), ο τούρκος Πρόεδρος θα μοιραστεί με την τουρκική κοινωνία, το κοινό όραμά του για τον «Αιώνα της Τουρκίας», όπως αποκαλεί τον δεύτερο αιώνα της Τουρκικής Δημοκρατίας που αρχίζει από το 2023. Το όραμα αυτό περιλαμβάνει νέα προγράμματα και στόχους που στοχεύουν σε μια δραστική αναμόρφωση της τουρκικής κοινωνίας επουλώνοντας τις πληγές του παρελθόντος και δημιουργώντας στόχους για μια μεγάλη ενωμένη Τουρκία.

Το ΑΚΡ, που κυβερνά την Τουρκική Δημοκρατία επί 20 χρόνια χωρίς διακοπή, θα παρουσιάσει προγράμματα, έργα και στόχους που θα διαμορφώσουν τον νέο αιώνα ο οποίος θα αρχίσει βέβαια με τις κρίσιμες προεδρικές και βουλευτικές εκλογές περίπου τον Απρίλιο.

Όπως αναφέρεται σήμερα στα τουρκικά ΜΜΕ, οι επιτελείς του AKΡ ολοκλήρωσαν τις προετοιμασίες για την έναρξη του «Αιώνα της Τουρκίας», για τον οποίο εργάζονται εδώ και μήνες και τον οποίο χαρακτηρίζουν ως «σχέδιο για το μέλλον της χώρας». Το περιεχόμενο του νέου εθνικού σχεδίου, θα επικοινωνήσει στους τούρκους πολίτες σήμερα (28 Οκτωβρίου) στο Αθλητικό Κέντρο της Άγκυρας, ο ίδιος ο τούρκος πρόεδρος. Σημειωτέον ότι σήμερα είναι παραμονή της εθνικής επετείου από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας το 1923 από τον Κεμάλ.

Στην τελετή που έχει ετοιμαστεί, ο Ερντογάν θα είναι ο μοναδικός ομιλητής, αλλά θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από όλα τα τμήματα της τουρκικής κοινωνίας: αθλητές, καλλιτέχνες, κοινοτικά ιδρύματα, θρησκευτικές ενώσεις και εκπρόσωποι μη κυβερνητικών οργανώσεων, βιομήχανοι και επιχειρηματίες, οικολόγοι, νέοι και γυναίκες, συγγενείς μαρτύρων και βετεράνων, ανάπηροι, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, εκπρόσωποι ξένων αποστολών, ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι, ΚΜΔ. Έχουν προσκληθεί 11 πολιτικά κόμματα. Η τελετή θα ξεκινήσει στις 16:00.

Όπως γράφει σήμερα ο τουρκικός τύπος, στην ομιλία του με τίτλο «Αιώνας Τουρκίας», ο Πρόεδρος Ερντογάν θα καλέσει όλα τα στρώματα της κοινωνίας, ανεξαρτήτως θρησκείας, γλώσσας, φυλής, φύλου, πεποιθήσεων ή σκέψης, λέγοντας, «Ελάτε να φτιάξουμε μαζί μια μεγάλη και ισχυρή Τουρκία». Στο πρόγραμμα, δεν θα υπάρχει σειρά πρωτοκόλλου. Μέλη του υπουργικού συμβουλίου, αντιπρόεδροι του AKΡ, βουλευτές, κυβερνήτες επαρχιών και δήμαρχοι θα καθίσουν στις κερκίδες της αίθουσας μαζί με άλλους καλεσμένους. Ειδικός χώρος στις κερκίδες θα υπάρχει μόνο για τους αρχηγούς των προσκεκλημένων πολιτικών κομμάτων.

Την περασμένη εβδομάδα, το κυβερνών κόμμα αποκάλυψε το νέο λογότυπο που ετοίμασε στο πλαίσιο του νέου οράματος «Αιώνας της Τουρκίας». Σύμφωνα με την τουρκική ερμηνεία, τα 16 αστέρια που υπάρχουν στο λογότυπο, συμβολίζουν τα βασικά στοιχεία της αρχαίας τουρκικής ιστορίας, ενώ το μονό αστέρι που συμπληρώνει την τουρκική σημαία αντιπροσωπεύει την κοινή κληρονομιά. Ο παγκόσμιος χαρακτήρας του οράματος του Αιώνα της Τουρκίας τονίζεται από το κυκλικό περίγραμμα του λογότυπου, και καθεμία από τις 100 ακτίνες του ήλιου που ακτινοβολούν γύρω από την ημισέληνο συμβολίζει κάθε έτος της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος Ερντογάν, «ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε την εκατονταετηρίδα της Δημοκρατίας μας με την αποκάλυψη του “Αιώνα της Τουρκίας”, που ξεπερνά κατά πολύ έναν συνηθισμένο εορτασμό επετείου. Ακριβώς όπως ενώσαμε το έθνος μας με τον ορίζοντα των στόχων μας για το 2023, ελπίζω τώρα με το πρόγραμμα του Αιώνα της Τουρκίας». να ξεκινήσουμε την οικοδόμηση του οράματός μας για το 2053».

Φιλοκυβερνητικοί σχολιαστές μιλούν για μια προσπάθεια του Ερντογάν να ενώσει την κοινωνία ώστε να ξεπεραστεί ο διχασμός και οι διακρίσεις. Ωστόσο η αντιπολίτευση θεωρεί ότι τα προβλήματα της κοινωνίας είναι πολύ μεγάλα για να ξεπεραστούν με λόγια. Θεωρούν δε ότι «το όραμα της Τουρκίας» δεν είναι παρά ένα προεκλογικό τέχνασμα για τις δύσκολες εκλογές του 23.

ΠΗΓΗ: Ανταπόκριση – Κωνσταντινούπολη: Αριάνα Φερεντίνου για την ΕΡΤ

Σχετικές αναρτήσεις

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΕΛΓΑ

admin2020

«Χρονοδιάγραμμα για τα μεγάλα έργα της Μεσσηνίας αρμοδιότητας υπουργείου Υποδομών»

admin2020

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies