ΔιεθνήΕιδησούλεςΠολιτική

Πούτιν: Κάνει λόγο για την «πιο επικίνδυνη δεκαετία από τον Β’ ΠΠ»

Η Δύση είναι εκείνη που ευθύνεται για τον πόλεμο στην Ουκρανία, η Ρωσία ήταν αναγκασμένη να υπερασπιστεί το Ντονμπάς και ν’ αντισταθεί σε μια υπαρξιακή απειλή ενώ ο κόσμος βρίσκεται στο κατώφλι της πιο επικίνδυνης δεκαετίας μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο καθώς οι δυτικές ελίτ προσπαθούν να αποτρέψουν την κατάρρευση της δυτικής ηγεμονίας.

Αυτό  δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στην ετήσια ομιλία του στη δεξαμενή σκέψης Βαλντάι στη Μόσχα.

«Η Ρωσία δεν προκαλεί τις ελίτ της Δύσης. Η Ρωσία απλώς υπερασπίζεται το δικαίωμά της ελεύθερης ύπαρξής της. Η παγκόσμια κυριαρχία είναι αυτό στο οποίο η αυτοαποκαλούμενη Δύση πόνταρε στο παιχνίδι που παίζει. Αλλά αυτό το παιχνίδι είναι χωρίς αμφιβολία επικίνδυνο, αιματηρό και, θα έλεγα, βρώμικο», ανέφερε ο πρόεδρος της Ρωσίας.

Η Ρωσία πολεμά εν μέρει σε έναν εμφύλιο πόλεμο με τους αντιμαχόμενους να βρίσκονται σε διαφορετικά κράτη, δήλωσε ο Πούτιν υποστηρίζοντας ότι η Ρωσία όφειλε να επέμβει στην Ουκρανία για να σώσει το Ντονμπάς και αποδίδοντας ξανά ευθύνες στη Δύση.

«Δεν ήμασταν εμείς εκείνοι που οργάνωσαν πραξικόπημα στην Ουκρανία, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα σοβαρά, τραγικά γεγονότα, συμπεριλαμβανομένης της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Παρά τον επιθετικό του τόνο ο Πούτιν δηλώνει ότι η Ρωσία δεν είναι εχθρός της Δύσης και προβλέπει ότι αργά ή γρήγορα, καθώς αναδύονται νέα κέντρα εξουσίας οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι Σύμμαχοί τους θα πρέπει να συνομιλήσουν με τη Μόσχα επί ίσοις όροις για το μέλλον.

Όσο για την ενδεχόμενη χρήση πυρηνικών όπλων, αποδίδει και πάλι την όλη συζήτηση στη ρητορική της αντίπαλης πλευράς και επιμένει ότι το Κίεβο είναι αυτό που ετοιμάζει βρώμικη βόμβα.

«Δεν έχουμε μιλήσει ποτέ για πιθανή χρήση πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία. Tην έχουμε μόνο υπαινιχθεί σε απάντηση σε αυτές τις δηλώσεις που έχουν κάνει δυτικοί ηγέτες», ισχυρίστηκε ο Πούτιν.

Επέκρινε το Γάλλο πρόεδρο Μακρόν για τη δημοσιοποίηση των συνομιλιών τους, επαίνεσε τον Ερντογάν ως αξιόπιστο συνομιλητή και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραστεί στη σύνοδο της G20 στην Ινδονησία.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν προτίθεται να συνομιλήσει με τον Πούτιν στη σύνοδο.

Σχετικές αναρτήσεις

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΕΛΓΑ

admin2020

«Χρονοδιάγραμμα για τα μεγάλα έργα της Μεσσηνίας αρμοδιότητας υπουργείου Υποδομών»

admin2020

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies