ΔιεθνήΕιδησούλες

Ο κίνδυνος πυρηνικού πολέμου με τις ΗΠΑ «μεγεθύνεται σταθερά» δηλώνει Ρώσος αξιωματούχος

Ο κίνδυνος να ξεσπάσει πόλεμος ανάμεσα στη Ρωσία και τις ΗΠΑ, τις δυνάμεις που διαθέτουν τα δύο μεγαλύτερα πυρηνικά οπλοστάσια στον κόσμο, «μεγεθύνεται σταθερά», διαμηνύει ανώτερος Ρώσος διπλωμάτης σε συνέντευξή του αποσπάσματα της οποίας μεταδίδει σήμερα το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

 

Ο Βλαντίμιρ Γερμάκοφ, στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών, αρμόδιος για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων, επέρριψε μιλώντας στο πρακτορείο την ευθύνη για αυτό στην Ουάσιγκτον, λόγω του τρόπου με τον οποίο ενεργεί έναντι της Μόσχας.

 

Εάν «οι ΗΠΑ συνεχίσουν την τρέχουσα πορεία σύγκρουσης με τη Ρωσία, κλιμακώνοντας συνεχώς τα πράγματα, στα όρια του να διολισθήσουμε σε απευθείας ένοπλη σύγκρουση, η μοίρα της νέας START (σ.σ. της συμφωνίας των δύο χωρών για τα πυρηνικά όπλα) μπορεί να έχει σφραγιστεί ήδη», διεμήνυσε ο κ. Γερμάκοφ.

 

Οι ΗΠΑ ενημέρωσαν τη Ρωσία τον Μάρτιο πως θα πάψουν να ανταλλάσσουν δεδομένα για τις πυρηνικές δυνάμεις τους μαζί της, μετά τη δική της άρνηση να στείλει στοιχεία, κάνοντας λόγο περί αντίδρασης στην αναστολή της εφαρμογής της Νέας START από τη ρωσική πλευρά.

 

Ο Γερμάκοφ δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για αυτή που χαρακτήρισε συγκρουσιακή προσέγγιση των ΗΠΑ, τουλάχιστον με βάση τα αποσπάσματα της συνέντευξής του στο TASS που έχουν μεταδοθεί μέχρι τώρα.

 

Σχετικές αναρτήσεις

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

Αλλαγές στο νοσοκομείο της κορίνθου: Προαλείφεται για πρόεδρος ο Βασίλης Νανόπουλος…;

tiresias tiresias

Πόλος τουριστικής ανάπτυξης η διώρυγα της Κορίνθου

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies