ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Ο πλανήτης γιόρτασε και φέτος με μπόλικα λαμπιόνια, μπόλικη χρυσόσκονη, μπόλικα βεγγαλικά και…

Η γη ολοκλήρωσε άλλη μια περιφορά γύρω από το άστρο της , όπως ακριβώς κάνει εδώ και περίπου 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια. Ο πλανήτης γιόρτασε και φέτος με μπόλικα λαμπιόνια, μπόλικη χρυσόσκονη, μπόλικα βεγγαλικά και με τους ισχυρούς να ρίχνουν μπόλικη στάχτη στα μάτια μας.
Η πραγματικότητα όμως αναδύεται σαφής και αμείλικτη και οι φιέστες από το Λυκαβηττό θα έπρεπε να ντρέπονται μπροστά στην αλήθεια της.
Ο λαός κλεισμένος στα σπίτια του προσπαθεί να καταπολεμήσει τον εφιάλτη της πανδημίας την απώλεια ανθρώπινων ζωών και την κατάρρευση των εθνικών συστημάτων υγείας μολονότι η επιστήμη έχει μεγαλύτερα εφόδια στα χέρια της. Κόστος η υγεία για το καπιταλιστικό σύστημα, κόστος και η ανθρώπινη ζωή. Καθημερινά παγώνουμε στο άκουσμα της εκθετικής ανόδου των κρουσμάτων και μένουμε άφωνοι από την προκλητική κυβερνητική αδιαφορία που μειώνει τη χρηματοδότηση του ΕΣΥ αρνούμενη οποιαδήποτε μορφή ενίσχυσής του.
Η Ελλάδα καταγράφει τα υψηλότερα ποσοστά Ενεργειακής φτώχειας στην ΕΕ εφόσον το 22,7% του πληθυσμού της χώρας αδυνατεί να διατηρήσει ζεστό το σπίτι του τον χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι, ενώ το 35,6% του πληθυσμού δυσκολεύεται να πληρώσει τους λογαριασμούς Ενέργειας. Πληθαίνουν τα θύματα από πυρκαγιές σε σπίτια. Πολλές από αυτές προέρχονται από θερμαντικά σώματα, σόμπες ξύλων ή ηλεκτρικές που χρησιμοποιούνται από νοικοκυριά, για να μπορέσουν να ζεσταθούν, ελλείψει άλλου μέσου. Κάθε χρόνο περίπου 25 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από φωτιές σε κατοικίες, ενώ το διάστημα 10 – 20 Δεκέμβρη 13 άτομα έχασαν τη ζωή τους από φωτιά στις κατοικίες τους. Κι όλα αυτά στον 21ο αιώνα.
Μέσα στο μήνα Δεκέμβριο, 30 μετανάστες ανασύρθηκαν νεκροί σε τρία συνεχόμενα ναυάγια μέσα σε τρεις μόλις ημέρες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, κατά προσέγγιση από όλες τις διαδρομές της Μεσογείου έφτασαν στην Ευρώπη από την 1η Γενάρη 2021 έως τις 30 Νοέμβρη του ίδιου έτους 113.485 πρόσφυγες και μετανάστες και σε 2.561 υπολογίζονται οι νεκροί και οι αγνοούμενοι. Ολόκληρη η Μεσόγειος έχει γίνει ο υγρός τάφος ανθρώπων που έζησαν τον εφιάλτη του πολέμου και πνίγηκαν με την τελευταία τους ελπίδα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων που μαζί με ανθρώπινο αίμα βρωμάει πετρέλαιο.
Απέναντι στη «μαύρη πανούκλα» του πολέμου, ό ο άνθρωπος δεν έχει παρά να αντιτάξει τη θέληση για αντίσταση, τη θέληση για αλληλεγγύη.
Αν κοιτάξουμε λίγο πίσω. Θα δούμε ξανά το εφιαλτικό καλοκαίρι όπου κοντά στα 1,3 εκατομμύρια στρέμματα δασικής γης καταστράφηκαν με ολέθριες συνέπειες για το περιβάλλον και τις οικογένειες που είδαν τις περιουσίες και τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής να γίνονται στάχτη, ως αποτέλεσμα της δραστικής μείωσης των δαπανών σε προληπτικές δράσεις δασοπυρόσβεσης και σε πυροσβεστική στελέχωση και εξοπλισμό. Τα αποτελέσματα της έλλειψης αντιπλημμυρικών έργων ορατά και αυτό τον χειμώνα. Τραγική συνέχεια μιας στοχευμένης πολιτικής, που υπερασπίζεται τα συμφέροντα του κεφαλαίου, δηλαδή των πλούσιων και όχι των φτωχών και αδικημένων.
Οι δολοφονημένες γυναίκες, οι άστεγοι, η οικονομικά εξαθλιωμένη ελληνική οικογένεια, η ανεργία, η άγρια επίθεση της κυβέρνησης σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, η προπαγάνδα των ΜΜΕ που διαμορφώνουν τον κοινωνικό αυτοματισμό αποτελούν τη συνέχεια της πολιτικής όλων των αστικών κυβερνήσεων.
Μέσα από αυτό το ποδοβολητό του φόβου και των αποφάσεων που μας πασάρουν σαν πεπρωμένο, πάντα θα περνά σαν βουή μια πελώρια αλήθεια:
«Η ίδια μάστιγα που μας εξαθλιώνει, η ίδια μας διδάσκει και μας δείχνει τον δρόμο της ανατροπής
Σαφώς λοιπόν σημασία δεν έχει να αλλάξει ο χρόνος. Σημασία έχει να αλλάξει ο κόσμος!
Καλή και αγωνιστική χρονιά!

Σχετικές αναρτήσεις

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Δεκτές προτάσεις της ΕΣΑμεΑ σε νόμο για την Υγεία- Οι διεκδικήσεις συνεχίζονται

admin2020

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies