ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΠολιτική

Ποδαρικό με λογοκρισία του Χρ. Ζαραλίκου!!

Πριν περάσει ένας μήνας από την επίθεση μπράβων σε παράσταση του Χρ. Ζαραλίκου, για ένα σχόλιο που είχε κάνει εναντίον του Μαρινάκη, το Twitter έριξε το λογαριασμό του γνωστού κωμικού.

Εκατοντάδες χρήστες της πλατφόρμας συνδέουν την απόφαση με το τελευταίο του σχόλιο, στο οποίο σατίριζε την φαραωνική, κιτς φιέστα του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη με τον Σάκη Ρουβά. «Κώστα Μπακογιάννη» έγραψε ο Χρ.Ζαραλίκος «κι εγώ μικρός έβαζα άλλους να λένε τα κάλαντα κι εγώ έκανα ταμείο. Νιώθω».

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, σε επικοινωνία που είχαν «με το περιβάλλον του δημάρχου, τούς δήλωσαν, κατηγορηματικά, ότι ο Δήμαρχος Αθηναίων όχι μόνο δεν έκανε κάτι αλλά δεν γνώριζε καν ότι υπάρχει αυτό το tweet του Χριστόφορου Ζαραλίκου».

Στο παρελθόν πάντως έχουν υπάρξει καταγγελίες ότι λογαριασμοί που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική δυναστεία της οικογένειας Μητσοτάκη, δέχονται μαζικές και συντονισμένες επιθέσεις από ανώνυμους ή ψευδεπίγραφους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικη΄ς δικτύωσης – γεγονός που συχνά οδηγεί σε προσωρινό αποκλεισμό τους.

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή του Χρ.Ζαραλίκου για την φιέστα που οργάνωσε ο Μπακογιάννης εν μέσω της κορύφωσης της πανδημίας.

«Κώστα Μπακογιάννη κι εγώ μικρός έβαζα άλλους να λένε τα κάλαντα κι εγώ έκανα ταμείο. Νιώθω», ήταν το τελευταίο tweet του Ζαραλίκου λίγο πριν πέσει ο λογαριασμός.

Ασχέτως του αν το «κατέβασμα» του λογαριασμού σχετίζεται με το παραπάνω σχόλιο, χιλιάδες χρήστες του Twitter έχουν ήδη δημιουργήσει το hashtag #freezaralikos στεκόμενοι στο πλευρό του κωμικού ηθοποιού.

Το γεγονός έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την εισβολή τηλεπερσόνας και μπράβων στο Θέατρο «Καρέζη» με σκοπό την διακοπή της παράστασης «1821-2021, Διακόσια Χρόνια Δανεικά».

Υπενθυμίζουμε ότι θύμα της λογοκρισίας στο Twitter (όπως και στο Facebook) έχει πέσει κατά το παρελθόν και το «Ατέχνως»

στις 31 Οκτώβρη 2019, ο λογαριασμός του «Ατέχνως» στο Twitter αναστέλλονταν χωρίς να προηγηθεί καμία προηγούμενη ενημέρωση και χωρίς επαρκή εξήγηση του λόγου για τον οποίο συνέβη αυτό.

Την ίδια περίοδο, το ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης είχε προχωρήσει στο μπλοκάρισμα, σε διεθνή κλίμακα, λογαριασμών κουβανικών μέσων ενημέρωσης αλλά και προσώπων (π.χ. του Cubadebate και δημοσιογράφων του). Λίγους μήνες πριν, τον Ιούλη του 2019, ένα άλλο μονοπώλιο κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook, είχε «ρίξει» την δημοφιλή σελίδα «Τρία Κόκκινα Γράμματα» εξαιτίας των αντιιμπεριαλιστικών και αντιφασιστικών της δημοσιεύσεων.

Είναι γεγονός, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι οι επιχειρηματικοί κολοσσοί που κυριαρχούν στον χώρο του διαδικτύου και των social media (Facebook, Google, Twitter, κλπ.) περιορίζουν όλο και περισσότερο την ελευθερία της έκφρασης για τις «ενοχλητικές φωνές». Άλλες φορές το κάνουν μέσα από το πρόσχημα της “ρητορικής μίσους” και άλλες φορές απροκάλυπτα, ρίχνοντας σελίδες και μπλοκάροντας λογαριασμούς χωρίς καμία εξήγηση.

Βέβαια, την στιγμή που το Twitter αναστέλλει λογαριασμούς διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης όπως το «Ατέχνως», αφήνει στο απυρόβλητο τους λογαριασμούς και τα προφιλ καταδικασμένων από την Δικαιοσύνη νεοναζί και φασιστοειδών. Την στιγμή που τα μονοπώλια των social media δείχνουν να “θίγονται” από τον αντι-ιμπεριαλιστικό λόγο, κάνουν τα στραβά μάτια στις χυδαίες, φασιστικές και ρατσιστικές αναρτήσεις των χρυσαυγιτών και των ομοιδεάτων τους.

Σχετικές αναρτήσεις

Την Μεσσήνη θα επισκεφτεί ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, Γραμματέας ΚΠΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

admin2020

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

ΔΗΛΩΣΗ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies