Αχαΐας

Πάτρα: Εκδηλώσεις για την Πρωτοχρονιά με δωρεάν είσοδο και αλληλεγγύη στις οικογένειες που έχουν ανάγκη

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων για την Πρωτοχρονιά με δωρεάν είσοδο.

 

Αντί εισιτηρίου ο Πολιτιστικός Οργανισμός συγκεντρώνει τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και γραφική ύλη για τις κοινωνικές δομές του δήμου και το Λαϊκό Φροντιστήριο.

 

Στο «Σπίτι των Χριστουγέννων» την Τετάρτη 28 Δεκέμβρη στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί γιορτινή jazz συναυλία, από το Δημοτικό Ωδείο Πατρών «Μίκης Θεοδωράκης».

 

Στη συναυλία συμμετέχουν ο Γιάννης Νοταράς στα κρουστά και ο Γιώργος Τσώλης στο πιάνο.

 

«Τραγούδια της Πρωτοχρονιάς & των Χριστουγέννων» στην πλατεία Γεωργίου

Με…Τρίγωνα, κάλαντα της Πρωτοχρονιάς και των Χριστουγέννων θα πλημμυρίσει το πρωί του Σαββάτου 31 Δεκέμβρη η πλατεία Γεωργίου.

 

Από τις 11.30 το πρωί και για δύο ώρες στον χώρο της πλατείας θα «ξεδιπλωθεί» μία μουσική παράσταση με την «Ιόνια Ορχήστρα» να παρουσιάζει παραδοσιακά κάλαντα, τραγούδια και μουσικές από την Ελλάδα και τον κόσμο, για μικρά και μεγάλα παιδιά.

 

Θα ακουστούν κάλαντα και τραγούδια όπως ο «Μικρός Τυμπανιστής», «Τα χιόνια στο καμπαναριό», «Τρίγωνα Κάλαντα», το «feliz navidad», «Όμορφη ζωή», «Το μαγικό βουνό», «Το βαλς των χαμένων ονείρων», το «padam padam», το «felicita», το «Μια πόλη μαγική», το «μιρέλα», «tu vuo fa l’ americano», «the boots», «mambo italiano», «que vendra», και το «conte partiro».

 

Την «ΙΟΝΙΑ ΟΡΧΗΣΤΡΑ» θα διευθύνει ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος.

 

«Πρωτοχρονιάτικες ιστορίες» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Σε «παραμυθούπολη» θα μετατραπεί ο χώρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών στην οδό Μαιζώνος την Πέμπτη 29 και την Παρασκευή 30 Δεκέμβρη.

 

Για δύο ημέρες από τις 10.30 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι τα παιδιά στο παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης θα ταξιδέψουν στον μαγικό κόσμο των χριστουγεννιάτικων παραμυθιών και θα δημιουργήσουν χριστουγεννιάτικα παιχνίδια.

 

Η δράση αφορά σε παιδιά από 5 έως 12 ετών. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαιτείται προεγγραφή. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2610226792 και 2610224813

 

Ονειρεμένα Χριστούγεννα στον πολυχώρο της «Ιχθυόσκαλας»

Το «Σπίτι των Χριστουγέννων» το απόγευμα της Παρασκευής 23 Δεκέμβρη πλημμύρισε από παιδικές φωνές, χαμόγελα και εκδηλώσεις χαράς.

 

Στον κατάμεστο πολυχώρο της «Ιχθυόσκαλας» στο πλαίσιο της μεγάλης Χριστουγεννιάτικης γιορτής για τα παιδιά, κυριάρχησαν οι χριστουγεννιάτικες εκπλήξεις, τα «ξωτικά», τα «ζογκλερικά», τα δώρα, οι δημιουργίες, το τραγούδι, οι παιδικές φωνές, ο Καραγκιόζης και πλήθος άλλων δράσεων ενώ μικροί και μεγάλοι παρακολούθησαν και «Τα ονειρεμένα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη».

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Λυδία Καραθανασοπούλου, αντιδήμαρχοι και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων.

 

«Έμπρακτη Αλληλεγγύη»

Όλες οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην «Ιχθυόσκαλα» είναι δωρεάν.

 

Αντί εισιτηρίου ο Πολιτιστικός Οργανισμός συγκεντρώνει τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και γραφική ύλη για τις κοινωνικές δομές του δήμου και το Λαϊκό Φροντιστήριο.

 

Όσοι επιθυμούν κατά την προσέλευσή της μπορούν να προσφέρουν:

 

Είδη Ατομικής Υγιεινής: Σαμπουάν, Αφρόλουτρα, πάνες ακράτειας large & x-large (no 3-4), βρεφικές πάνες όλα τα νούμερα αλλά κυρίως για νεογνά και βρέφη, σερβιέτες, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σαπούνια

 

Καθαριστικά: Χλωρίνες, σκόνη πλυντηρίου, καθαριστικά, κ.λ.π.

 

Τρόφιμα: Βρεφικά γάλατα σε σκόνη για νεογνά και βρέφη, φαρίν λακτέ, δημητριακά (για παιδιά), άνθος αραβοσίτου, άνθος ορύζης, μπισκότα, σοκολάτες, φρυγανιές, μέλι, μαρμελάδα, αλάτι, αλεύρι, σπορέλαιο, ζυμαρικά, ρύζι, ζάχαρη, ντοματοπολτό

 

Σχολικά είδη: Χαρτί Α4, μαρκαδόροι λευκού πίνακα

 

Παιδικά παιχνίδια: Τα παιχνίδια πρέπει να είναι στη συσκευασία τους και αχρησιμοποίητα.

 

Σχετικές αναρτήσεις

Η Μεγάλη Έκθεση EURO AGRO EXPO 2024 στην Αμαλιάδα 24, 25 και 26 Μαΐου 2024

admin2020

Η σημασία της αναβιωσης του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο

tiresias tiresias

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΟΝ «ΝΕΟΛΟΓΟ ΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ» Πάλη για να δυναμώσει το ρεύμα αμφισβήτησης, για να ανοίξει ένας ριζικά διαφορετικός δρόμος προς όφελος του λαού

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies