gossipΚοινωνικάΜεσσηνίας

Πέθανε ο Βασίλης Καρράς: Μία καριέρα γεμάτη πίκρα, πόνο, στεναχώρια αλλά και χαρές – Η ζωή του «άρχοντα της πίστας»

Θλίψη έχει σκορπίσει στον καλλιτεχνικό χώρο η είδηση του θανάτου του Βασίλη Καρρά. Ο αγαπημένος λαϊκός τραγουδιστής πέθανε σε ηλικία 70 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Βασίλης Καρράς έπασχε από κορωνοϊό και νοσηλευόταν στο Διαβαλκανικό Νοσοκομείο, στη Θεσσαλονίκη. Το τελευταίο διάστημα έδινε μεγάλη μάχη με τον καρκίνο.

Ο Βασίλης Καρράς αγαπήθηκε και αποθεώθηκε από χιλιάδες κόσμο, που τον θεωρούσε δικό του άνθρωπο και τον χαρακτήριζε ως τον “Άρχοντα της καψούρας”. Τα τραγούδια του λατρεύτηκαν από το κοινό, συγκεντρώνοντας εκατομμύρια προβολές. Χαρακτηριστικό της σπουδαίας καριέρας του είναι το γεγονός πως τα μαγαζιά στα οποία τραγουδούσε ήταν πάντα γεμάτα. Μόλις ο Βασίλης Καρράς ανέβαινε στην πίστα με τον γνωστό χαιρετισμό του : «Καλησπέρα και καλή βραδιά» γνώριζε την αποθέωση.

Γεννήθηκε στο Κοκκινοχώρι Καβάλας στις 12 Νοεμβρίου του 1953. Το πραγματικό του όνομα ήταν Βασίλης Κεσογλίδης. Όταν ήταν 10 χρόνων πήγε με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη. Είχε δύο αδέλφια, τον Δαμιανό και την Αναστασία.

Η χρυσή καριέρα
Το 1969, σε ηλικία 16 χρονών, έκανε την πρώτη του μουσική εμφάνιση στο νυχτερινό κέντρο “Πρόσφυγας” στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, εργαζόταν ως μηχανικός αυτοκινήτων.

Επίσης, είχε εργασθεί στο μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που αποτυπώνεται στο τραγούδι του “Εγώ αγάπη μου, εγώ”. Άρχισε την επαγγελματική του καριέρα στη Θεσσαλονίκη. Οι δίσκοι έχουν γίνει χρυσοί και πλατινένιοι, ενώ η μεγαλύτερη εμπορική του επιτυχία ήταν ο δίσκος “Μ’ έχεις Κάνει Αλήτη”, που σημείωσε πωλήσεις πάνω από 180.000 αντίτυπα, σε στίχους και μουσική του Μιχάλη Ρακιντζή.

Καθ΄ όλη την διάρκεια της επιτυχημένης καριέρας του συνεργάστηκε με μεγάλους συνθέτες και στιχουργούς και λατρεύτηκε από το κοινό, που τον ακολουθούσε φανατικά σε κάθε του βήμα.

Μεταξύ των συνθετών και στιχουργών με τους οποίους έχει συνεργαστεί, είναι οι: Δημήτρης Ρακιτζής Φοίβος, Γιώργος Θεοφάνους, Αλέκος Χρυσοβέργης και Σπύρος Γιατράς, Εύη Δρούτσα, Πάνος Φαλάρας, Χρήστος Δάντης, Κυριάκος Παπαδόπουλος και Ηλίας Φιλίππου, Μιχάλης Χατζηγιάννης, Χρήστος Νικολόπουλος και πολλοί άλλοι.

Παράλληλα έχει κάνει ντουέτα με πολλούς τραγουδιστές όπως Μαριάνθη Κεφάλα, Πυξ Λαξ, Κωνσταντίνα, Άντζελα Δημητρίου, Τόλης Βοσκόπουλος, Νίκος Ζωιδάκης, Καίτη Γαρμπή, Δέσποινα Βανδή, Έλλη Κοκκίνου, Ειρήνη Μερκούρη, Πάολα και Παντελής Παντελίδης.



Η απόφαση να γίνει τραγουδιστής
Μιλώντας για την καριέρα του στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου “Ενώπιος Ενωπίω”, είχε σημειώσει ότι: «Η καριέρα μου είναι γεμάτη πίκρα, πόνο, στεναχώρια αλλά και χαρές. Τους 10 πρώτους δίσκους, τους πλήρωνα εγώ από την τσέπη μου. Τις αφίσες τις κολλούσαμε στους δρόμους μαζί με τον αδελφό μου… Μας έπιασε μια ημέρα η αστυνομία μαζί με τον αδελφό μου στη Νικητηρίου και μόλις ήρθαν οι αστυνομικοί και είδαν την αφίσα και εμένα μας άφησαν».

Ακόμα, ο Βασίλης Καρράς στην ίδια εκπομπή είχε αναφερθεί και στο πώς του ήρθε η ιδέα να γίνει τραγουδιστής: «Το 1959 είμαι οκτώ χρονών και είχε βγει το τραγούδι του Καζαντζίδη “Το τελευταίο βράδυ μου” και γίνεται ένας γάμος στο χωριό και το έχω μάθει απ’ έξω. Πήρα την φρουτιέρα και την σπάω… την βάζω στο δέντρο, τραβάω ένα σχοινί από τα καπνά, βάζω χορδές και φωνάζω τη μπάντα μου, τους φίλους μου και το τραγουδάω. Μου είχε κολλήσει αυτό. Βλέπει η μητέρα μου την φρουτιέρα και μου έδωσε ξύλο, αλλά όσο με βαρούσε τόσο πιο πολύ ήθελα να γίνω τραγουδιστής. Μου είχε κολλήσει η ιδέα από εκείνο το βράδυ να γίνω τραγουδιστής».

Οι καλλιτέχνες πεθαίνουν πάνω στο σανίδι
Σε μία από τις τελευταίες του τηλεοπτικές εμφανίσεις είχε εξηγήσει ότι: «Επιστρέφουμε στη δισκογραφία και γενικά στη ζωή. Ετοιμάζουμε μία συναυλία για καλό σκοπό. Θα είναι μία συναυλία προς το τέλος μου, ένα όμορφο κλείσιμο στην καριέρα μου. Δεν υπάρχει “τελευταία συναυλία”. Καμιά φορά οι καλλιτέχνες πεθαίνουν πάνω στο σανίδι».

Μάλιστα στα μέσα Οκτώβρη είχε κάνει μία τηλεφωνική παρέμβαση στο “Fame Story”. Τότε ο Βασίλης Καρράς είχε δηλώσει: «Καλησπέρα. Καλησπέρα σε όλους… Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Νίκο για τη φιλοξενία αλλά, θέλω να ευχαριστήσω όλο τον ελληνικό λαό και όλο το συνάφι μου, για το ενδιαφέρον και την αγάπη τους. Τι αγάπη είναι αυτή; Τι ομορφιά; Είμαι δίπλα σου, όπως κι εσύ… Ευχαριστώ πάρα πολύ. Ο Θεός να μας δίνει δύναμη, να είμαστε γεροί και να βλεπόμαστε».

Η γυναίκα και η κόρη του
Ήταν επί 46 χρόνια περίπου παντρεμένος με την γυναίκα του Χριστίνα την οποία και λάτρευε. Το ζευγάρι απέκτησε μία κόρη την Ειρήνη, η οποία και παντρεύτηκε το 2019. Αναφερόμενος στην γυναίκα του είχε πει χαρακτηριστικά: «Εγώ παντρεμένος γεννήθηκα. Στα 18 μου γνώρισα τη γυναίκα μου και στα 20 παντρεύτηκα. Γυναίκα, τη λέω. Έτσι φώναζε κι ο πατέρας μου τη μάνα μου. Στην οικογένειά μου κρατάμε τις παραδόσεις. Πάντως, το όνομά της είναι Χριστίνα. Και εκνευρίζεται πολύ όταν μουρμουρίζει και δεν της απαντάω… Έχουμε και μία κόρη».

Τα τελευταία χρόνια είχε γίνει γνωστή η είδηση πως αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Τον Οκτώβριο ο τραγουδιστής είχε εισαχθεί ξανά στο νοσοκομείο, ενώ λίγες μέρες αργότερα είχε πάρει εξιτήριο. Τότε η σύζυγός του είχε απευθύνει και μία έκκληση:

«Πρέπει να πούμε ότι και η σύζυγός του, η οποία όλες αυτές τις ημέρες ήταν στο πλευρό του στο νοσοκομείο, ζήτησε να μεταφέρουμε, οι δημοσιογράφοι να σταματήσουν τουλάχιστον αυτό το διάστημα να παίρνουν συνεχώς τηλέφωνο την ίδια και την οικογένεια για να μαθαίνουν πληροφορίες. Ζήτησαν να τους αφήσουμε να βιώσουν τον αγώνα τους μόνοι, μακριά από αδιάκριτα βλέμματα».

Σχετικές αναρτήσεις

Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός: «Τα αγροτικά ζητήματα αφορούν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία»

admin2020

Επίσκεψη στο 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας»

admin2020

LIVE : Η 2η Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας Δημοτικής Αρχής Δήμου Μεσσήνης

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies