ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΚοινωνικάΟικονομία

Πήραν φωτιά οι τιμές στα καύσιμα – Στα 1,83 ευρώ η μέση τιμή της αμόλυβδης

Φωτιά έχουν πάρει οι τιμές στα καύσιμα «καίγοντας» το λαϊκό εισόδημα, ενώ όλα δείχνουν ότι οι ανατιμήσεις θα συνεχιστούν με την αμόλυβδη βενζίνη να οδεύει σταθερά προς τα 2 ευρώ το λίτρο για όλη τη χώρα. Στα νησιά η τιμή της αμόλυβδης ξεπέρασε τα 2 ευρώ το λίτρο.

Η μέση τιμή της αμόλυβδης έχει φτάσει πανελλαδικά στα 1,83 ευρώ το λίτρο και αντίστοιχα το πετρέλαιο θέρμανσης να βρίσκεται στα 1,24 ευρώ, εξανεμίζοντας το έτσι κι αλλιώς φτωχό επίδομα θέρμανσης, ενώ ακόμα βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα. Σε τοπικό επίπεδο τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα, αφού π.χ. στις Κυκλάδες η τιμή της αμόλυβδης ξεπέρασε τα 2 ευρώ το λίτρο (2,038), ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης έφτασε στα 1,35 ευρώ. Αντίστοιχα, στα Δωδεκάνησα η τιμή της αμόλυβδης βρίσκεται στα 1,97 ευρώ και το πετρέλαιο θέρμανσης στα 1,31 ευρώ, στην Ευρυτανία 1,94 η βενζίνη και 1,30 το πετρέλαιο, στο Λασίθι 1,88 και 1,3 κ.ο.κ.

Σύμφωνα δε με τις προβλέψεις του Συνδέσμου Πρατηριούχων, το επόμενο διάστημα οι τιμές και στα καύσιμα κίνησης και στο πετρέλαιο θέρμανσης θα συνεχίσουν να αυξάνονται και πιθανώς θα ξεπεράσουν τα 2 ευρώ το λίτρο τις επόμενες βδομάδες ή και μέρες.

Και ενώ οι τιμές των καυσίμων σε συνδυασμό με τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και στο φυσικό αέριο πνίγουν τα λαϊκά νοικοκυριά, η κυβέρνηση της ΝΔ επιμένει να διατηρεί τον ΦΠΑ στο 24% και αντίστοιχα τους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης στα 700 ευρώ/1.000 λίτρα για τη βενζίνη και στα 280 ευρώ/1.000 λίτρα για το πετρέλαιο θέρμανσης.

Πρόκειται για πολιτική απόφαση την οποία προχτές προσπάθησε να… ιδεολογικοποιήσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θ. Σκυλακάκης, ο οποίος είπε ότι μια μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα θα ωφελούσε τους πλούσιους, αφού οι φτωχοί δεν έχουν αυτοκίνητα… Την ίδια ώρα η κυβέρνηση ανακοίνωσε αυξήσεις και μάλιστα αναδρομικές στις επιδοτήσεις των πανάκριβων ηλεκτρικών αυτοκινήτων, για να ανοίξουν οι νέες «δουλειές» των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Σχετικές αναρτήσεις

Μητροπολίτης Μεσσηνίας για ομόφυλα ζευγάρια: «Η εκκλησία δεν πρόκειται ποτέ να το αποδεχθεί»

admin2020

Καταρρέουν οι μύθοι για τις ΑΠΕ. Χτύπησε κόκκινο η παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ.

admin2020

ΤΕΤΑΡΤΗ 1Η ΜΑΗ –ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2024

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies