ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΥγεία

Παγκόσμια Μέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκέμβρη), μεγαλη διαδηλωση

Με συγκέντρωση το απόγευμα της Παρασκευής στον πεζόδρομο Κοραή στο κέντρο της Αθήνας και πορεία στη Βουλή και στα γραφεία της ΕΕ, τίμησαν η ΣΕΑΑΝ και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής την Παγκόσμια Μέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκέμβρη). Την κινητοποίηση στήριξαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (ΠΟΜΕΕΑ) και ο Πανελλαδικός Σύλλογος Αναπήρων Πολιτών (ΠΑΣΑΠ). Η κινητοποίηση επιδίωξε να κατευθυνθεί στο Μέγαρο Μαξίμου για να επιδώσει τη Διακήρυξη, ωστόσο οι δυνάμεις της αστυνομίας τους έκλεισαν το δρόμο.

 

«Φτώχεια, ανεργία, ρατσισμός, είναι της ΕΕ ο πολιτισμός», με το σύνθημα αυτό η πορεία έφτασε στα γραφεία της ΕΕ. Εκεί αντιπροσωπεία θυροκόλλησε τη Διακήρυξη της ΣΕΑΑΝ για την παγκόσμια μέρα, στηλιτεύοντας ιδιαίτερα την κατάσταση στην οποία έχει φέρει η αντιλαϊκή πολιτική τα δημόσια συστήματα υγείας.

 

Οι συγκεντρωμένοι, κρατώντας φακούς, φαναράκια και πύργους, αφιέρωσαν τη «λαμπαδηδρομία» τους στη μνήμη των εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων, αναπήρων και χρονίως πασχόντων στα ιδρύματα, της πανδημίας και της μετατροπής του συστήματος Υγείας σε μίας νόσου. «Φωτίζουμε τον δρόμο του αγώνα με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες μας τον 21ο αιώνα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που στο όνομα των κερδών, της επιχειρηματικότητας θέλουν να μας γυρίσουν στον Μεσαίωνα», τόνισαν. Παράλληλα, με τα συνθήματα, τα πανό και τις πικέτες τους κατήγγειλαν το «εθνικό σχέδιο» της κυβέρνησης για την αναπηρία, που δρομολογεί έναν νέο κύκλο μαζικών περικοπών στις θεραπείες, τα επιδόματα και τις συντάξεις των ανθρώπων με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις.

 

«Το κέρδος σκοτώνει την Υγεία», φώναξαν οι συγκεντρωμένοι και διεκδίκησαν ουσιαστικά μέτρα προστασίας από την πανδημία. Κατήγγειλαν πως ανάμεσα στα θύματα της πανδημίας συγκαταλέγονται χιλιάδες άνθρωποι που είναι ΑμεΑ και χρόνιοι πάσχοντες από τα φτωχά λαϊκά στρώματα. «Εκείνοι το λένε “υποκείμενα νοσήματα”… Πρόκειται για μαζικό έγκλημα στο όνομα του κέρδους!», ξεκαθάρισαν.

 

«Θέλουμε δημόσια και δωρεάν Υγεία, τέρμα το εμπόριο με την αναπηρία», απαίτησαν. Στην κατεύθυνση αυτή, κάλεσαν σε αγώνα για αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και Πρόνοιας, Ειδικής Αγωγής και Αποκατάστασης, για την επίταξη των μεγάλων μονάδων του ιδιωτικού τομέα, για να μπορέσει να αντιμετωπιστεί η πανδημία.

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Πάνω από -1.190- αναβολικά δισκία και -180- φιαλίδια αναβολικών ουσιών κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας

admin2020

«ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΩΝ ΜΟΥ»

admin2020

Αλλαγές στο νοσοκομείο της κορίνθου: Προαλείφεται για πρόεδρος ο Βασίλης Νανόπουλος…;

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies