ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΚοινωνικάΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΠΑΝΔΗΜΙΑ: «Ατομική ευθύνη» από φθινόπωρο κι όποιος αντέξει…

Στη λογική της «ατομικής ευθύνης», στην πιο …χοντροκομμένη της μορφή, θα κινηθεί το φθινόπωρο η κυβέρνηση, αρνούμενη να λάβει ουσιαστικά μέτρα προστασίας και κυρίως την ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας, όσο κι αν οι επιστήμονες προβλέπουν έξαρση των κρουσμάτων με την επιστροφή των εκδρομέων του καλοκαιριού.

 

Σε σημερινή του συνέντευξη στην τηλεόραση του «Σκάι», ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σημείωσε πως «στόχος είναι η υποχρεωτικότητα της μάσκας να είναι περιορισμένη, ενώ παράλληλα να υπάρχουν χώροι που θα συστήνεται η χρήση της», κάνοντας λόγο για μια νέα «κουλτούρα» στα μέτρα για την πανδημία. «Θα λέμε αυτά είναι τα μέτρα προστασίας, τα συστήνουμε και λέμε ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο και πού», ανέφερε χαρακτηριστικά, πετώντας στην κυριολεξία το μπαλάκι των ευθυνών στον κόσμο, και χωρίς κανένα μέτρο προστασίας της δημόσιας υγείας.

 

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέα μέτρα το φθινόπωρο και τον χειμώνα, ο Θ. Πλεύρης το απέκλεισε, επαναλαμβάνοντας ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μην επιβληθούν μέτρα περιορισμού. «Αν χρειαστούν θα είναι στον απόλυτο ήπιο βαθμό. Δεν πρόκειται να ζήσουμε καταστάσεις περιορισμού δραστηριοτήτων», συμπλήρωσε, εκφράζοντας την πρόθεση της κυβέρνησης να μην διασαλευτεί η οικονομική δραστηριότητα, ό,τι αυτό κι αν συνεπάγεται για τους εργαζόμενους και τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και τα μέσα μεταφοράς.

 

Για τα σχολεία υπογράμμισε ότι και εκεί θα επικρατήσει η λογική των όσο γίνεται πιο ήπιων περιορισμών, λέγοντας ότι οι συζητήσεις με το υπουργείο Παιδείας και τους ειδικούς για τις αποφάσεις θα γίνουν μέσα στις επόμενες μέρες μέχρι το τέλος του Αυγούστου.

 

Σχετικά με τα επικαιροποιημένα εμβόλια τόνισε ότι θα αναπτυχθούν σε δύο φάσεις με την πρώτη να περιλαμβάνει την προστασία από μετάλλαξη «Όμικρον» ως προς την μόλυνση, μαζί με τις παραλλαγές «Όμικρον» 4-5 και όπως εκτίμησε θα είναι έτοιμα μέχρι το τέλος του έτους, σημειώνοντας ότι σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικός ο εμβολιασμός με τα τωρινά εμβόλια καθώς προστατεύουν ακόμα από τη βαριά νόσηση.

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Λευκός Πύργος: Ο πιο διάσημος πύργος της Ελλάδας (βίντεο)

admin2020

Μητροπολίτης Μεσσηνίας για ομόφυλα ζευγάρια: «Η εκκλησία δεν πρόκειται ποτέ να το αποδεχθεί»

admin2020

Καταρρέουν οι μύθοι για τις ΑΠΕ. Χτύπησε κόκκινο η παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ.

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies