ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΠολιτική

Παύλος Φύσσας: Μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση στο Κερατσίνι από σωματεία και φορείς

Στη Μάνδρα της Κοκκινιάς κατέληξε η μεγάλη αντιφασιστική πορεία που πραγματοποιήθηκε για να τιμήσει τον Παύλο Φύσσα, με αφορμή την συμπλήρωση εννέα χρόνων από την δολοφονία του.

 

Χιλιάδες εργαζόμενοι και νέοι συγκεντρώθηκαν στο Κερατσίνι, στο μνημείο που έχει στηθεί για τον αντιφασίστα μουσικό. Από εκεί, πορεύτηκαν στο μνημείο για το Μπλόκο της Κοκκινιάς. Παραβρέθηκε και η Διαμάντω Μανωλάκου μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

Στην προμετωπίδα της συγκέντρωσης στο Κερατσίνι, βρισκόταν το πανό του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, με την φράση «Αγώνας ενάντια στο σύστημα της φτώχειας, της ακρίβειας, του πολέμου που εκκολάπτει το αυγό του φιδιού» που έδινε το στίγμα της κινητοποίησης.

Ιδιαίτερα μαζικά ήταν τα μπλοκ εργατικών σωματείων. Τον πρώτο λόγο είχε επίσης η νεολαία που συγκεντρώθηκε πίσω από τα πανό και τις σημαίες του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Πειραιά, του Φοιτητικού Συλλόγου του Πανεπιστημίου Πειραιά, κ.α.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, Μάρκος Μπεκρής, ανάμεσα σε άλλα σημείωσε: «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ γιατί ο αγώνας για να ηττηθεί οριστικά και αμετάκλητα ο ναζισμός και οι παραφιάδες του, δεν τελειώνει όσο υπάρχει το σύστημα αυτό, ο καπιταλισμός, γιατί είναι γνήσιο τέκνο του. Σήμερα που οι εκμεταλλευτές, οι κυβερνήσεις και το κράτος τους ετοιμάζουν τον λαό και τη νεολαία να προσαρμοστούν στις μυλόπετρες του βάρβαρου συστήματός τους για να μην πεθάνουν, εμείς καλούμε τον λαό και τη νεολαία να σηκώσει ανάστημα να μη δεχτεί να προσαρμοστεί για να μην πεθάνει, να παλέψει οργανωμένα και συλλογικά για να σηκωθεί ένα πανελλαδικό ποτάμι αγώνα και ενιαία και συντονισμένα να παλέψει για το δίκιο μας.

 

Γι’ αυτό πρέπει να σημάνει απεργιακός ξεσηκωμός σε κάθε χώρο δουλειάς και στις γειτονιές, που θα προετοιμάσει την απεργιακή μάχη στις 9 Νοέμβρη για να μην σφίξει άλλο το ζωνάρι ο λαός, για να ανασάνουμε από τα δυσβάσταχτα βάρη της ακρίβειας, της φτώχειας που μας καταδικάζουν οι κυβερνήσεις και οι εκμεταλλευτές. Ο αγώνας αυτός είναι γνήσια αντιφασιστικός, γιατί η μήτρα που γενιά τον πόλεμο, την ενεργειακή φτώχεια, την ακρίβεια, την ανεργία και την εκμετάλλευση, είναι ίδια με αυτή που γεννά τον φασισμό, οπλίζει το χέρι στους φασίστες ναζιστές που αποτελούν πάντα το μακρύ χέρι του συστήματος, που τους αξιοποιεί ως τραμπούκους των αφεντικών».

 

Την ανάγκη της επαγρύπνησης και του αγώνα ενάντια στην μήτρα που γεννά το φασισμό επισήμαναν εκπρόσωποι εργατικών σωματείων και άλλων φορέων που μίλησαν στη μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση στο Κερατσίνι.

Με την αντιφασιστική συγκέντρωση κορυφώθηκαν οι πολύμορφες εκδηλώσεις που πραγματοποίησε όλη την εβδομάδα ο Σύλλογος Πολιτισμού «Παύλος Killah P Φύσσας».

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Την Μεσσήνη θα επισκεφτεί ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, Γραμματέας ΚΠΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

admin2020

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

ΔΗΛΩΣΗ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies