ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΚοινωνικάΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΥγεία

Ραγδαίες αλλαγές και έκπληξη με το Πιστοποιητικό εμβολιασμού και το Πιστοποιητικό νόσησης

«Πονοκέφαλο» προκαλούν οι αποφάσεις για το πιστοποιητικό νόσησης για όσους περνούν κορονοϊό για δεύτερη φορά.

Καθώς οι εμβολιασμένοι με τρεις δόσεις δεν παίρνουν καθόλου πιστοποιητικό, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους ανεμβολίαστους που θα νοσήσουν για δεύτερη φορά.

Έτσι, επί της ουσίας το πιστοποιητικό νόσησης, φαίνεται ότι οδεύει προς κατάργηση μέσα στους επόμενους μήνες, σύμφωνα με το dikaiologitika.gr.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, οι εμβολιασμένοι με 3 δόσεις δεν παίρνουν πιστοποιητικό νόσησης, ενώ οι ανεμβολίαστοι παίρνουν πιστοποιητικό νόσησης μόνο μία φορά.

Από την άλλη, μόνο οι εμβολιασμένοι με δύο δόσεις μπορούν να πάρουν πιστοποιητικό νόσησης δεύτερη φορά.

Πιστοποιητικο νοσησης: Μεγάλη αλλαγή στην έκδοση
Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου ανακοίνωσε τι θα ισχύσει για το πιστοποιητικό νόσησης.

Εάν ένας ανεμβολίαστος πολίτης ή ένας πολίτης που δεν έχει ολοκληρώσει τον βασικό εμβολιασμό του (είτε με το μονοδοσικό της J&J είτε με τα άλλα των 2 δόσεων) κολλάει για δεύτερη φορά κορονοϊό, εφεξής δεν θα παίρνει πιστοποιητικό νόσησης όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.

Αυτό ανακοίνωσε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Αντιθέτως, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας είπε ότι θα βρεθεί σύντομα λύση για μια άλλη ομάδα πολιτών που αυτήν τη στιγμή δεν μπορούν αλλά πρέπει να μπορούν να παίρνουν πιστοποιητικό νόσησης ή «πιστοποιητικό επαναμόλυνσης», όπως το χαρακτήρισε.

Ειδικότερα, σε ερώτηση για το πιστοποιητικό σε όσους έχουν νοσήσει για δεύτερη φορά, η Δρ. Παπαευαγγέλου είπε ότι «η Επιτροπή έχει αποφασίσει από τον Σεπτέμβρη ότι δεν θα χορηγείται πιστοποιητικό για επαναμόλυνση» αλλά αυτό αλλάζει για αυτήν την ομάδα και εξήγησε ότι πρόκειται για διοικητική απόφαση που θα αφορά όσους έχουν εμβολιαστεί με τις δύο δόσεις ή το μονοδοσικό εμβόλιο, είχαν νοσήσει στο παρελθόν και νόσησαν για δεύτερη φορά πριν προλάβουν να κάνουν την 3η αναμνηστική δόση.

«Κατανοούμε αυτό που έχει συμβεί τώρα σε κάποιους ανθρώπους που έχουν ήδη ολοκληρώσει τον βασικό εμβολιασμό τους, είτε με το μονοδοσικό της J&J είτε με τα άλλα των 2 δόσεων, και νόσησαν (σ.σ. για 2η φορά) την ώρα που πήγε να εκπνεύσει το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους και προτού προλάβουν να κάνουν την 3η αναμνηστική δόση, και, εφόσον είχε προϋπάρξει και προηγούμενη νόσηση, είναι η δεύτερη λοίμωξη», προσέθεσε.

«Σε αυτήν την ειδική ομάδα ασθενών θα χορηγηθεί πιστοποιητικό επαναμόλυνσης. Είναι διοικητικό το ζήτημα», κατέληξε.

Εκπληξη με το εμβολιασμού – Πάμε για κατάργηση;
Το πιστοποιητικό εμβολιασμού οδεύει προς κατάργηση και στην Ελλάδα, σύμφωνα με την εκτίμηση του Καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννη.

Όπως ανέφερε στο iatropedia, το σενάριο περί κατάργησης του πιστοποιητικού βασίζεται στις εκτιμήσεις των ειδικών για τα κρούσματα το επόμενο διάστημα, αλλά και στην πίεση που ασκεί η πανδημία στον πληθυσμό.

Αναφορικά με το χρονικό πλαίσιο στο οποίο θα συμβεί αυτό, αν πάρει το «πράσινο φως» από την επιτροπή των ειδικών, ο κ. Σαρηγιάννης λέει πως η κατάργησή του ίσως έρθει και πριν από το Πάσχα.

Η εκτίμησή του δε για τα κρούσματα κορονοϊού είναι πως αυτά θα είναι λιγότερα από 1.000 την περίοδο του Πάσχα.

Για την καθυστέρηση στην άρση των περιορισμών στην Ελλάδα, σε σχέση με άλλες χώρες της ΕΕ ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε ότι οφείλεται στα μεγάλα ποσοστά ανεμβολίαστων στις μεγαλύτερες ηλικίες, αλλά και στο μεγάλο ποσοστό ατόμων που δεν έχουν προχωρήσει ακόμα στην τρίτη δόση του εμβολίου.

Σχετικές αναρτήσεις

Καταρρέουν οι μύθοι για τις ΑΠΕ. Χτύπησε κόκκινο η παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ.

admin2020

ΤΕΤΑΡΤΗ 1Η ΜΑΗ –ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2024

admin2020

Συνάντηση του Να Μου Γελλάς με τον διεθνολόγο Κωνσταντίνο Φίλη στις 24/4

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies