ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Πληθωρισμός: Νέο άλμα στο 9,4% τον Απρίλιο!!

Nέο άλμα, αυτή τη φορά στο 9,4% έκανε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα για τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δείχνουν το σοκ και δέος του σαρωτικού κύματος ακρίβειας.

Ο πληθωρισμός στην Ελλάδα έφτασε στο 9,4% τον Απρίλιο, από 8% τον Μάρτιο και 7,2% τον Φεβρουάριο.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 6η θέση μεταξύ των χωρών μελών της Ευρωζώνης μετά την Εσθονία, Λιθουανία, Λετονία, Ολλανδία και Σλοβακία που τον Απρίλη είχαν πληθωρισμό πάνω από 10%.

Στην Ευρωζώνη ο πληθωρισμός έφτασε το 7,5% τον Απρίλιο.

Στη Γερμανία ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 7,8% και είναι ο υψηλότερος των τελευταίων 40 ετών, στην Ισπανία ο πληθωρισμός είναι στο 8,3%, και στη Γαλλία ο πληθωρισμός τον Απρίλιο έφτασε σε νέα ύψη ρεκόρ, στο 5,4%.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι αυξήσεις των τιμών της ενέργειας σε επίπεδο Ευρωζώνης και οι αυξήσεις φέρνουν ανατιμήσεις σχεδόν σε όλα τα προϊόντα.

Στο 38% έφτασε η άνοδος τιμών στην ενέργεια τον Απρίλιο έναντι 44,4% τον Μάρτιο και 32% τον Φεβρουάριο. Κατά 3,8% ήταν στα βιομηχανικά αγαθά εκτός ενέργειας, έναντι 3,4% τον Μάρτιο και 3,1% τον Φεβρουάριο. Η άνοδος στα μη τυποποιημένα τρόφιμα ήταν 9,2% από 7,8% τον Μάρτιο και 6,2% τον Φεβρουάριο.

Στο μεταξύ η κυβέρνηση αναγκάζεται σε νέα πρόβλεψη για τον μέσο πληθωρισμό του 2022. Σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας είπε «σας προϊδεάζω ότι οι εκτιμήσεις του υπουργείου είναι για μέσο πληθωρισμό που πιθανόν να υπερβεί και το 5,5% το 2022. Άρα μια παγκόσμια τάση αύξησης του πληθωρισμού επιβεβαιώνεται και στη χώρα μας».

Σχετικές αναρτήσεις

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Πάνω από -1.190- αναβολικά δισκία και -180- φιαλίδια αναβολικών ουσιών κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας

admin2020

«ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΩΝ ΜΟΥ»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies