ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ Συναυλία με έργα και συνθέσεις του Χρήστου Λεοντή

Η παρουσίαση ενός σύγχρονου και εξαιρετικού λαϊκού μουσικού έργου, το οποίο φέρει την υπογραφή του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη Χρήστου Λεοντή και αναφέρεται στην περίοδο της Επανάστασης του 1821, παίρνει στις 9.30 το βράδυ του Σαββάτου 4 Σεπτέμβρη τη σκυτάλη των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την ελληνική Επανάσταση.

 

Η συναυλία με τίτλο «Καντάτα Ελευθερίας» συνδιοργανώνεται με την ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδος και θα πραγματοποιηθεί στον αίθριο χώρο του Εργοστασίου Τέχνης «Θάνος Μικρούτσικος».

 

Τα τραγούδια ερμηνεύουν: Μίλτος Πασχαλίδης, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Ιωάννα Φόρτη.

 

Την αφήγηση κάνουν οι Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος και Ουρανία Μπασλή.

 

Παίζουν οι μουσικοί: Μάνος Αβαράκης – φυσαρμόνικα, Μανόλης Ανδρουλιδάκης – λαούτο – ακουστική κιθάρα, Βαγγέλης Ζαρμπούτης – μπουζούκι, Τεό Λαζάρου – μπάσσο, Νεοκλής Νεοφυτίδης – πιάνο, Αντώνης Παπαγγελής – κλασική κιθάρα, Βασίλης Ραψανιώτης – βιολί.

 

Συμμετέχει η Μεικτή Χορωδία Δήμου Κηφισιάς

 

Διεύθυνση: Θανάσης Αρβανίτης

 

Η «Καντάτα Ελευθερίας» είναι ένα μουσικό έργο γραμμένο σε μελοποιημένα ποιήματα από τον Χρήστο Λεοντή καθώς και κείμενα των Ρήγα, Σολωμού, Μακρυγιάννη. Γράφτηκε το 1970 και ηχογραφήθηκε με τη φωνή του ίδιου του συνθέτη, με την Άννα Συνοδινού να διαβάζει και κυκλοφόρησε με δυσκολία σε μικρό δίσκο βινυλίου. Αργότερα ο «Θούριος του Ρήγα» κυκλοφόρησε με τη φωνή του Νίκου Ξυλούρη.

 

Εκτός από την «Καντάτα Ελευθερίας» το πρόγραμμα περιλαμβάνει και άλλα τραγούδια από την μακροχρόνια συνθετική του δραστηριότητα.

 

Για την είσοδο του κοινού στις συναυλίες και στις θεατρικές παραστάσεις που πραγματοποιούνται σε ανοιχτούς χώρους δεν απαιτείται rapid test ή self test ούτε πιστοποιητικό εμβολιασμού. Η είσοδος γίνεται με τη χρήση της μάσκας και με την τήρηση των αποστάσεων τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια των παραστάσεων και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Σχετικές αναρτήσεις

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Δεκτές προτάσεις της ΕΣΑμεΑ σε νόμο για την Υγεία- Οι διεκδικήσεις συνεχίζονται

admin2020

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies