Μεσσηνίας

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για την Παναγία Υπαπαντή στην Καλαμάτα

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε απόψε, 1 Φεβρουαρίου 2022, ο πολυαρχιερατικός Εσπερινός για την εορτή της Υπαπαντής του Χριστού, στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Καλαμάτας, όπου φυλάσσεται η θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας.
Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Κορίνθου κ. Διονυσίου, Ιλίου κ. Αθηναγόρα, Μεγάρων κ. Κωνσταντίνου, Καρθαγένης κ. Μελετίου, Σταγών κ. Θεοκλήτου και Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Ιλιού ο οποίος αναφέρθηκε στην σημειολογία της εορτής της Υπαπαντής, τονίζοντας ότι στέλνει μήνυμα και πρόσκληση στον άνθρωπο να συναντηθεί με τον Θεό, ώστε να καταστεί μέτοχος της Βασιλείας του. Συνάμα, ευχαρίστησε το Μητροπολίτη Μεσσηνίας εκ μέρους όλων των παρισταμένων Αρχιερέων για την πρόσκληση συμμετοχής τους στον εορτασμό.
Οι εκδηλώσεις εορτασμού θα κορυφωθούν αύριο, Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022, με την τέλεση του Όρθρου, της πανηγυρικής πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και της λιτάνευσης της χαριτοβρύτου Εικόνος της Παναγίας σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Παρέστησαν ο Δήμαρχος Καλαμάτας Αθ. Βασιλόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Ευστ. Αναστασόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Αναστ. Σκοπετέας, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ Δ. Καφαντάρης, καθώς και εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων.

Σχετικές αναρτήσεις

Εγκρίθηκε το πρόγραμμα ΤΕΒΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου για 12.522 οικογένειες και 21.339 ωφελούμενα άτομα

admin2020

Άμεση κινητοποίηση της Π.Ε. Μεσσηνίας στην πυρκαγιά της περιοχής Αράχοβας

admin2020

Δημήτρης Πτωχός: «Το προσεχές χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε σε όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου το πενταετές στρατηγικό σχέδιο»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies