Διεθνή

Το μεγαλύτερο κρουαζερορόπλοιο στον κόσμο κατέπλευσε σήμερα στο λιμάνι Λεμεσού.

Συγκεκριμένα το ολοκαίνουργιο υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο της Royal Caribbean, Wonder of the Seas, είναι και το μεγαλύτερο πλοίο στον κόσμο με εκτόπισμα 236,857 τόνους και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 6.988 επιβάτες κατέπλευσε σήμερα στο Λιμάνι Λεμεσού.

Το Wonder of the Seas θα πραγματοποιεί 8ημερες κρουαζιέρες σε Δυτική Μεσόγειο από Μάιο μέχρι και Οκτώβριο του 2022. Λιμάνια επιβίβασης είναι η Βαρκελώνη και Ρώμη.

Το Wonder of the Seas ναυπηγήθηκε στo Saint – Naizare της Γαλλίας, από την Chantiers de l’Atlantique και σάλπαρε από το λιμάνι της Μασσαλίας πριν από λίγες μέρες, κάνοντας έτσι το παρθενικό του ταξίδι προς το λιμάνι της Λεμεσού.

Σπάζοντας το ρεκόρ του δίδυμου κρουαζιερόπλοιου της εταιρείας, το Wonder of the Seas είναι μεγαλύτερο κατά 4% του Symphony of the Seas, με δυνατότητα μεταφοράς σχεδόν 7 χιλιάδων επιβατών και 2,300 άτομα προσωπικό.



Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του, το κρουαζιερόπλοιο πρόκειται να πραγματοποιήσει κρουαζιέρες στις Καραϊβική μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου, ενώ τον Μάιο θα πραγματοποιεί κρουαζιέρες στη δυτική Ευρώπη.

Στις 2 Φεβρουαρίου η εταιρεία προγραμματίζει διάσκεψη Τύπου επί του πλοίου, στην παρουσία και αξιωματούχων του κράτους, όπου θα ενημερώσει για τους σχεδιασμούς της για το 2022 – 2023, οι οποίοι θα περιλαμβάνουν και την Κύπρο.

O υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννης Καρούσος σχολίασε σε μέσο κοινωνική δικτύωσης : «Είναι τεράστια τα οφέλη για την οικονομία και τον τουρισμό μας όταν κορυφαίες ναυτιλιακες εταιρείες ελλιμενίζονται στην Κύπρο. Καλωσορίζουμε στο Λιμάνι Λεμεσού το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο, το Wonder of the Seas της Royal Caribbean».

Σχετικές αναρτήσεις

Τεστ DNA ανιχνεύει 18 καρκίνους σε πρώιμο στάδιο

tiresias tiresias

Βόρεια Κορέα: Έτοιμη να δεχτεί τους πρώτους τουρίστες από το 2020

tiresias tiresias

Αρνείται τις κατηγορίες για γενοκτονία το Ισραήλ παρά τα αναμφισβήτητα στοιχεία

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies