Μεσσηνίας

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΙΜΕΝΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Χαιρετίζουμε την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου να απορρίψει τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του masterplan για το λιμένα Καλαμάτας.

Η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου απέρριψε μια μελέτη, η οποία περιλαμβάνει παρεμβάσεις που θα αλλοιώσουν αισθητά τη φυσιογνωμία του προλιμένα της Καλαμάτας. Παρεμβάσεις που οι πολίτες της αν και πληροφορήθηκαν καθυστερημένα και εκπρόθεσμα, αντέδρασαν, κινητοποιήθηκαν και εξέφρασαν ξεκάθαρα ότι δεν επιθυμούν.

Επισημαίνουμε ότι ακόμα και όσοι υπερψήφισαν την εν λόγω μελέτη παραδέχτηκαν την ανάγκη περιορισμού και επαναξιολόγησης των παρεμβάσεων στον προλιμένα, με τις οποίες και αντιδρούμε όλοι εμείς.

Επιχαίρουμε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο μετά τη λαϊκή αντίδραση πέτυχε να λάβει μια ξεκάθαρη απόφαση απορρίπτοντας την συγκεκριμένη μελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του masterplan επί του οποίου όλοι ανεξαιρέτως έχουν ενστάσεις, επιζητώντας ένα νέο masterplan ευρύτατης κοινωνικής αποδοχής.

Εκφράζουμε την βεβαιότητα ότι και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, που ήταν γεμάτη ενστάσεις, ερωτηματικά, αμφιβολίες και παρατηρήσεις ,θα ήταν διαφορετική αν είχε προηγηθεί ουσιαστική διαβούλευση.

Ο αγώνας συνεχίζεται.

ΌΛΟΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ MASTERPLANΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!

Η συντονιστική επιτροπή

Σχετικές αναρτήσεις

Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός: «Τα αγροτικά ζητήματα αφορούν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία»

admin2020

Επίσκεψη στο 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας»

admin2020

LIVE : Η 2η Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας Δημοτικής Αρχής Δήμου Μεσσήνης

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies