Μεσσηνίας

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Μαθία Μεσσηνίας

Πυρκαγιά, που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής στη Μαθία του δήμου Μεσσήνης, στην ορεινή περιοχή πάνω από το Πεταλίδι. Η φωτιά αν και ξεκίνησε κοντά στα πρώτα σπίτια του χωριού στη συνέχεια απομακρύνθηκε προς τον ορεινό όγκο και δεν απειλεί τον οικισμό, ενώ δεν υπήρξε θέμα εκκένωσης.
Από την πρώτη στιγμή ο δήμαρχος της Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος βρισκόταν σε διαρκή επικοινωνία το Διοικητής Π Υ Μεσσηνίας Πύραρχο Θανάση Κατσαφάδο που συντόνισε την επιχείρηση κατάσβεσης, προκειμένου να έχει σαφή εικόνα για την πορεία της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά οριοθετήθηκε, καθώς οι καιρικές συνθήκες είναι «σύμμαχος» στις προσπάθειες των πυροσβεστών καθώς δεν πνέαν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή, ωστόσο ισχυρές δυνάμεις ο αναμένουν στην περιοχή για τυχόν αναζοπυρώσεις.

Στην περιοχή επιχειρήσανε 36 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, η ομάδα Σ.μη.Ε.Α., 9 οχήματα καθώς και 7 Α/Φ. Τέσσερις (4) τράκτορες, ενώ συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ του δήμου Μεσσήνης καθώς και η εθελοντική ομάδα ΟΑΚ 4χ4 Μεσσηνίας .

Η περιοχή είχε κινδυνέψει και το 2020, όταν φωτιά είχε περάσει μέσα από το χωριό.

Σχετικές αναρτήσεις

LIVE: Τα αποκαλυπτήρια της προσωπογραφίας του ήρωα Γρ. Δικαίου Φλέσσα ή Παπαφλέσσα στη Δραΐνα

admin2020

Live Παγκόσμια Ημέρα Χορού στην Μεσσήνη

admin2020

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies