ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΣΕΑΑΝ – ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑμεΑ Καλούν σε μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 3 Ιούνη

Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 3 Ιούνη για να μην περάσει το νομοσχέδιο-έκτρωμα καλούν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων.

 

Στο κάλεσμά τους σημειώνουν:

 

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, πατώντας πάνω στον νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας (το γνωστό 12ωρο για τους νοσοκομειακούς γιατρούς), έρχεται με αυτό το κατάπτυστο νομοσχέδιο- έκτρωμα να καταργήσει κάθε έννοια ωραρίου στη δουλειά. Γενικεύοντας παραπέρα την ελαστικότητα στην εργασία, κατάργηση πληρωμών των υπερωριών κλπ.

 

Μας θέλουν εργαζόμενους – σύγχρονους σκλάβους.

 

Το 8ωρο, η Κοινωνική Ασφάλιση ήταν τα βάθρα των κατακτήσεων της εργατικής τάξης από τη ματωμένη Πρωτομαγιά του Σικάγο πριν 135 χρόνια, μέχρι τις πρώτες δεκαετίες του 21ου αιώνα.

 

Μέσα από ανείπωτες θυσίες, ποταμούς αίματος των εργαζομένων κυριολεκτικά. Πάνω σε αυτές τις κατακτήσεις πάτησαν οι ανάπηροι και οι οικογένειές μας για να εξασφαλίσουν τα όποια δικαιώματα είχαμε πριν λίγα χρόνια.

 

Τα χρόνια της κρίσης αποδείχθηκε ότι οι εργατικές οικογένειες με ανάπηρο είναι αυτές που πληρώνουν με τον πιο δραματικό τρόπο αυτές τις ανατροπές.

 

Αλήθεια, αν καταργηθεί το 8ωρο, δεν θα πεταχτεί και ο τελευταίος ανάπηρος από τη δουλειά; Γιατί ποιος ανάπηρος, χρονίως πάσχοντας μπορεί να δουλέψει 10 και 13 ώρες; Ποιος εργαζόμενος γονιός που δεν θα ξέρει πότε θα σχολάσει, μπορεί να στηρίξει το παιδί του, να τον πάει για τις θεραπείες του;

 

Ποια οικογένεια μπορεί να εξασφαλίσει τον άνθρωπό της όταν ο εργαζόμενος δεν θα ξέρει πότε και πόσες ώρες θα δουλέψει; Ποιος θα φροντίσει τον κατάκοιτο παππού ή τη γιαγιά; Με βάση το 8ωρο υπάρχουν τα μειωμένα ωράρια, εργαζομένων γονιών και ΑμεΑ, όμως είναι και η βάση για την πληρωμή των υπερωριών».

Σχετικές αναρτήσεις

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Δεκτές προτάσεις της ΕΣΑμεΑ σε νόμο για την Υγεία- Οι διεκδικήσεις συνεχίζονται

admin2020

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies