ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Καμία ουσιαστική δέσμευση της Περιφερειακής Αρχής για τη στήριξη των βιοπαλαιστών αγροτών

Καμία ξεκάθαρη απάντηση από την Περιφερειακή Αρχή δεν πήραν οι μικροί παραγωγοί της Περιφέρειας Πελοποννήσου που οι καλλιέργειές τους έχουν υποστεί σχεδόν ολική καταστροφή από φυσικά φαινόμενα. Αυτό προέκυψε από τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου όπου συζητήθηκε επερώτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που ανέπτυξε ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Κελάρης.

 

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» επισημαίνει ότι «για άλλη μια φορά ο κ. Νίκας ευθυγραμμισμένος με την πολιτική της κυβέρνησης, απέφυγε να τοποθετηθεί συγκεκριμένα στα δίκαια αιτήματα του αγροτικού κινήματος, παραπέμποντας σε “άυλες” διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού περί αποζημίωσης, ενώ μίλησε και για την ανάγκη αλλαγής κανονισμού του ΕΛΓΑ, που τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις έχουν φροντίσει να τον απαξιώσουν, σε ποια κατεύθυνση άραγε;»

 

Ειδικά για την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, η «Λαϊκή Συσπείρωση» υπενθυμίζει τις δηλώσεις που έκανε στις αρχές Απρίλη ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζος, όπου σε σύσκεψη με όλους τους αντιπεριφερειάρχες, μεταξύ άλλων είπε ότι «οι αγρότες είναι αχάριστοι να ζητάνε την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ» και ότι «αν θέλουν την αλλαγή του κανονισμού πρέπει να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη»!

 

Υπενθυμίζεται ότι η Επερώτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είχε κατατεθεί στις 2 Απρίλη 2021.

Σχετικές αναρτήσεις

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Δεκτές προτάσεις της ΕΣΑμεΑ σε νόμο για την Υγεία- Οι διεκδικήσεις συνεχίζονται

admin2020

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies