ΔιεθνήΕιδησούλες

Σε έξαρση η πανδημία σε πολλές χώρες με αρνητικά ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων

Ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων να διαδέχονται το ένα το άλλο και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να προβλέπει ότι ο κορονοϊός θα μπορούσε να οδηγήσει σε 700.000 επιπλέον νεκρούς στην ήπειρο.

 

Στη Γερμανία, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 66.884 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 5.497.795, σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, του φορέα επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.

 

Πρόκειται, για τρίτη φορά τον τρέχοντα μήνα, για αριθμό μολύνσεων άνευ προηγουμένου από την εκδήλωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη Γερμανία. Το προηγούμενο ρεκόρ (65.371 κρούσματα) ανακοινωνόταν τη 18η Νοεμβρίου.

 

Η Γερμανία απέχει πλέον ελάχιστα από το τραγικό ορόσημο των 100.000 θανάτων εξαιτίας της πανδημίας· 335 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες, με το άθροισμα να φθάνει τους 99.768 νεκρούς μέχρι σήμερα.

 

Αρνητικά ρεκόρ καταγράφονται και σε άλλες χώρες της κεντρικής Ευρώπης.

 

Η Ουγγαρία κατέγραψε 12.637 νέα κρούσματα, τα οποία ανέβασαν το συνολικό αριθμό σε 1,045 εκατομμύριο, ενώ οι θάνατοι ανέρχονται σε 33.519, όπως προκύπτει από κυβερνητικό απολογισμό.

 

Η Τσεχία ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 25.864 κρούσματα, επί συνόλου 110.700 τεστ, ο υψηλότερος αριθμός που έχει καταγραφεί στη χώρα των 10,7 εκατομμυρίων κατοίκων αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία του νέου κορονοϊού στην επικράτειά της. Πρόκειται για την τρίτη φορά μέσα στον Νοέμβριο που καταγράφεται ρεκόρ μολύνσεων.

 

Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 5.652 ασθενείς με την COVID-19, οι 799 σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση.

 

Στην Τσεχία, ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού έχει φθάσει από τον Μάρτιο του 2020 τους 32.408 νεκρούς επί συνόλου 2 και πλέον εκατομμυρίων μολύνσεων. Μέχρι στιγμής στον Νοέμβριο έχουν υποκύψει εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 1.545 ασθενείς, 67 ημερησίως κατά μέσον όρο.

 

Η Σλοβακία από την πλευρά της, ανακοίνωσε σήμερα την υψηλότερη ημερήσια αύξηση της σε νέα κρούσματα COVID-19, ενόψει της κυβερνητικής συνεδρίασης που πιθανόν να συμφωνήσει σε βραχυπρόθεσμο lockdown για να αντιμετωπίσει την ταχύτερη παγκοσμίως αύξηση στις μολύνσεις. Η χώρα των 5,5 εκατ. κατοίκων, έχει την υψηλότερη κατά κεφαλήν αύξηση κρουσμάτων στον κόσμο, αλλά και το τρίτο χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση με μόνο το 45% του πληθυσμού να έχει ανοσοποιηθεί.

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

Αλλαγές στο νοσοκομείο της κορίνθου: Προαλείφεται για πρόεδρος ο Βασίλης Νανόπουλος…;

tiresias tiresias

Πόλος τουριστικής ανάπτυξης η διώρυγα της Κορίνθου

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies