ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ Με βαθιά συγκίνηση τιμήθηκαν οι 200 εκτελεσμένοι κομμουνιστές της Πρωτομαγιάς του 1944

Μέσα σε έντονο κλίμα συγκινησιακής φόρτισης πραγματοποιήθηκε η προβολή της ταινίας «Το τελευταίο σημείωμα», του Παντελή Βούλγαρη στο χώρο του σκοπευτηρίου Καισαριανής, εκδήλωση τιμής και μνήμης που διοργάνωσαν οι Τομεακές Οργανώσεις Νοτιοδυτικών συνοικιών, Ανατολικών και ΑΕΙ – ΕΚ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και της ΟΠ Αττικής της ΚΝΕ, για τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές την 1 Μάη 1944 από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.

 

Μέσα σε χειροκροτήματα, οι παρευρισκόμενοι βροντοφώναξαν συνθήματα – υπόσχεση στους αλύγιστους της ταξικής πάλης πως ο αγώνας αποτελεί φάρο για τις σημερινές και μελλοντικές μάχες του λαού για εκπληρωθούν τα δίκια και τα όνειρα του.

 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης στεφάνι κατέθεσαν ο Θέμης Γκιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Θοδωρής Κωτσαντής, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, ο Γιώργος Κατημερτζής, πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, ο Κώστας Γαβριλάκης ο πρόεδρος του Παραρτήματος Καισαριανής της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και η Παναγιώτα Μπουγάτσα εκ μέρους του Παραρτήματος Ζωγράφου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.

 

Επίσης στον ιερό χώρο του θυσιαστηρίου ομιλία απηύθυνε ο πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ Γιώργος Κατημερτζής ο όποιος διαβάζοντας ορισμένες γραμμές από τα σημειώματα που έριχναν στο δρόμο προς την εκτέλεση οι ήρωες κομμουνιστές της 1ης Μάη του 1944, ανέδειξε το τεράστιο μεγαλείο της θυσίας τους, το μεγαλείο ενός λαού που έγραψε και γράφει ηρωικές σελίδες όταν θελήσει να βάλει την υπογραφή του στις λεωφόρους του μέλλοντος γιατί δεν βολεύεται με «λιγότερο ουρανό». Απλοί καθημερινοί άνθρωποι με όνειρα κι αγάπη για την ζωή, γνήσια τέκνα της εργατικής τάξης, γνήσια τέκνα του κόμματος της, του ΚΚΕ κατόρθωσαν να ποτίσουν με το αίμα τους το δέντρο της ζωής, αφήνοντας πλούσια διαθήκη και παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

 

Κι αυτές οι «γενιές», τα τέκνα αυτής της τάξης δηλώνουν «παρών» και βροντοφωνάζουν πως το μέλλον μας δεν είναι το αίμα, η φτώχεια και ο πόλεμος που απλόχερα χαρίζει ο καπιταλισμός όπου Γης σημείωσε από την μεριά της η Ιουλία Χρονοπούλου, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Αττικής και Γραμματέας της ΤΟ ΑΕΙ-ΤΕΙ της ΚΟΑ του ΚΚΕ. Παράλληλα κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή απεργιακή συγκέντρωση για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς στο Σύνταγμα και στη συνέχεια στο πλευρό των απεργών εργαζομένων της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά τονίζοντας πως αυτοί «δηλώνουν με καθαρή φωνή, εμπνευσμένοι από τις ηρωικές σελίδες της τάξης τους πως πρόοδος δεν είναι να σακατεύεται το κορμί τους για τα κέρδη των καπιταλιστών όπως συμβαίνει στο λιμάνι του Πειραιά».

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Δεκτές προτάσεις της ΕΣΑμεΑ σε νόμο για την Υγεία- Οι διεκδικήσεις συνεχίζονται

admin2020

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies