Γυναίκα

Σταματήστε το γήρας με …..

Αν ψάχνετε ακόμη έναν καλό λόγο για να κάνετε συχνότερα σεξ με τον σύντροφό σας, σκεφτείτε τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Ναι σωστά διαβάσατε. Το σεξ μπορεί να σας βοηθήσει να ζήσετε περισσότερο και παρακάτω θα μάθετε το πώς και το γιατί.

Πόσες φορές την εβδομάδα πρέπει να κάνετε σεξ για να σταματήστε το γήρας
Σε μια μελέτη, σύμφωνα με όσα αναφέρει το thehealthy.com, το σεξ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα συνδέθηκε με την ύπαρξη μεγαλύτερων τελομερών -το προστατευτικό «καπάκι» στο DNA που καθορίζει τη διάρκεια ζωής ενός κυττάρου. Τα μεγαλύτερα τελομερή σχετίζονται με βραδύτερη κυτταρική γήρανση και υψηλότερο προσδόκιμο ζωής.

Στη μελέτη του 2017, λοιπόν, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Psychoneuroendocrinology, οι ερευνητές παρακολούθησαν τη σεξουαλική ζωή 129 μητέρων σε σχέση. Οι γυναίκες έδιναν καθημερινά αναφορές για την ικανοποίησή τους από τη σχέση τους, καθώς και για το πόσο συχνά ήταν στενές με τους συντρόφους τους. Οι ερευνητές πήραν, επίσης, δείγματα αίματος από τις γυναίκες, αναλύοντας τα κύτταρα για δείκτες γήρανσης. Διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που είχαν κάνει σεξ με τους συντρόφους τους την προηγούμενη εβδομάδα είχαν μεγαλύτερα τελομερή σε σύγκριση με εκείνες που δεν είχαν.

Αυτός ο τύπος μελέτης, ωστόσο, αναφέρει το thehealthy.com, δείχνει μόνο μια συσχέτιση και δεν μπορεί να αποδείξει ότι η σεξουαλική δραστηριότητα ήταν η αιτία του μεγαλύτερου μήκους των τελομερών. Ωστόσο, το μήκος των τελομερών θεωρείται σημαντικό για την υγεία σας.

Τα τελομερή είναι ζωτικής σημασίας για την υγιή γήρανση
Με την πάροδο του χρόνου, τα τελομερή διασπώνται καθώς τα κύτταρα διαιρούνται, γίνονται δηλαδή λίγο πιο μικρά με κάθε κυτταρική διαίρεση. Ορισμένα πράγματα πιστεύεται ότι τα κάνουν να υποβαθμίζονται γρηγορότερα, όπως η κακή διατροφή, το πολύ αλκοόλ και η φυσική διαδικασία γήρανσης, σύμφωνα με τους ερευνητές. Τα ευρήματά τους υποδηλώνουν ότι το σεξ μπορεί να είναι ευεργετικό όταν πρόκειται για την προστασία των τελομερών, πράγμα που σημαίνει ότι τα κύτταρα μπορεί να ζήσουν περισσότερο. Ενώ, έχουν συνδέσει, επίσης, τα κοντύτερα τελομερή με σοβαρά προβλήματα υγείας όπως καρκίνο, καρδιακές παθήσεις και διαβήτη, ενώ τα μακρύτερα τελομερή φαίνεται να βοηθούν στην πρόληψη ασθενειών.

Σχετικές αναρτήσεις

Έρευνα: Ποιες χώρες είναι πρωταθλήτριες στο μέγεθος του πέους – Η θέση της Ελλάδας

admin2020

Ημερίδα «Πρόληψη παθολογίας στη γυναίκα» Βίντεο

admin2020

Αυτά τα γλυκαντικά μπορεί να αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies