ΑχαΐαςΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΗΤΤΗΘΗΚΕ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Ανώμαλη προσγείωση στην …κανονικότητα για τις επτά παρατάξεις της αντιπολίτευσης του δήμου Πατρέων. Άσφαιρα ήταν τα πυρά της εναντίον του δημάρχου Πελετίδη, ο οποίος δεν έκανε βήμα πίσω από τις διακηρυγμένες θέσεις του αποδεικνύοντας πως δεν είναι διατεθειμένος να παζαρέψει την πολιτική του, να αποποιηθεί την ιδεολογία του για να διατηρήσει μια καρέκλα.

Η αντιπολίτευση όλο αυτό το διάστημα δήλωνε πως θα υποχρεώσει τον Πελετίδη να υπογράψει τη σύσταση φορέα Α.Ε. για το φράγμα του Πείρου – Παραπείρου και πως θα απέχει από τις συνεδριάσεις του συμβουλίου μέχρις ότου ΄΄συνετιστεί΄΄, αλλά τελικά έκανε μια τρύπα στο νερό!
Απείχε μεν από μία συνεδρίαση (τέσσερις σύμβουλοι της αντιπολίτευσης έδωσαν όμως το παρών) αλλά οριακά δεν υπήρξε απαρτία.

Η επόμενη συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα και, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Γρ.Αλεξόπουλος, η παράταξή του θα λάβει μέρος σε αυτήν που σημαίνει πως θα υπάρχει άνετη απαρτία ακόμα και αν απέχουν όλες οι άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης.
Προφανώς, ο Αλεξόπουλος είδε το αδιέξοδο που οδηγείται η αντιπολίτευση κι έκανε την ανάγκη φιλοτιμία.

Όσοι άλλοι επιμένουν στην αποχή, το κάνουν επειδή είναι αδιάβαστοι. Ο νομοθέτης έχει προβλέψει και την περίπτωσή τους. Το δικαίωμα της αποχής τους δεν είναι επ΄αόριστον. Μόνο δύο αποχές προβλέπονται . Στην τρίτη συνεδρίαση, με το 1/3 των μελών του συμβουλίου υπάρχει απαρτία.
Με δεδομένο ότι η παράταξη του δημάρχου διαθέτει 20 έδρες μπορεί και μόνη της να κάνει συμβούλιο με απαρτία (απαιτείται η παρουσία 16 συμβούλων).

Συνεπώς, η κίνηση των ΄΄7΄΄ ήταν εξαρχής χαμένη ΄΄από χέρι΄΄… Αυτό μάλλον δεν το γνώριζαν γι αυτό και απειλούσαν ότι δεν θα ξαναπάνε ώστε να μην μπορεί να λειτουργήσει ο δήμος !

Τώρα, θα επιστρέφουν ο ένας μετά τον άλλον και θα πουν πως το κάνουν ΄΄για το καλό της πόλης΄΄!!
Έστω κι έτσι, το μάθημά τους το πήραν. Θα καταλάβουν πως ο Πελετίδης δεν εκβιάζεται. Ούτε συμβιβάζεται όταν οι άλλοι επιχειρούν να θίξουν τον πυρήνα της ιδεολογικοπολιτικής συγκρότησης της ΄΄Λαϊκής Συσπείρωσης΄΄. Και τέτοιο ζήτημα είναι να δεχτεί φορέα Α.Ε. για το φράγμα και να χαρατσωθεί άγρια ο πατραϊκός λαός.

΄΄Μα αρνείται να εφαρμόσει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και παραβαίνει έτσι το νόμο΄΄ διατείνεται η πλευρά της αντιπολίτευσης.

Ναι, ο νόμος έλεγε, αν θυμάστε, πως έπρεπε ο δήμος να διευκολύνει την κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής παραχωρώντας πλατείες για την προεκλογική της εκστρατεία και δεν το έκανε. Προτίμησε ο Πελετίδης να πάει κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος παρά να κάνει το χατίρι της Χ.Α.

Ο νόμος έλεγε, επίσης, πως ο δήμαρχος ήταν υποχρεωμένος να παραδώσει τους φακέλους των εργαζομένων για αξιολόγηση. Δεν το έκανε ποτέ γιατί θα απέλυαν τότε 300 εργαζόμενους του δήμου με πρόσχημα την αξιολόγηση. Προτίμησε και στην περίπτωση αυτή να πάει κατηγορούμενος.

Πολλές ακόμα περιπτώσεις που ο Πελετίδης αγνόησε τα νομοθετήματα του συστήματος. Ο ίδιος έχει δηλώσει ΄΄εμείς δεν ήρθαμε στο δήμο να υπηρετήσουμε τα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών. Ούτε είμαστε γαντζωμένοι στην καρέκλα μας . Εάν μας κρίνουν ως παράνομους, επειδή προστατεύουμε τα συμφέροντα των συμπολιτών μας, ας μας καθαιρέσουν΄΄.

Επίσης, στελέχη της ΄΄Λαϊκής Συσπείρωσης΄΄ στην Πάτρα επισημαίνουν στους επικριτές τους πως ο πολιτικός όρκος που έδωσαν οι ίδιοι και ο δήμαρχος , ήταν ΄΄να εκπληρώνουμε τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μας και να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα του λαού΄΄.
Θέλουν να θυμίσουν με αυτό πως η ΄΄ΛΑ-ΣΥ΄΄ δεν θα δεχτεί ποτέ να εφαρμόσει τα αντιλαϊκά μέτρα που αποφασίζει κάθε φορά το σύστημα.

Σχετικές αναρτήσεις

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Δεκτές προτάσεις της ΕΣΑμεΑ σε νόμο για την Υγεία- Οι διεκδικήσεις συνεχίζονται

admin2020

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

Η Μεγάλη Έκθεση EURO AGRO EXPO 2024 στην Αμαλιάδα 24, 25 και 26 Μαΐου 2024

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies