ΜεσσηνίαςΠολιτική

Στο ίδιο έργο θεατές οι πολίτες της Μεσσηνίας κε Μητσοτάκη…

Αντί άλλης απάντησης στην σημερινή «φιέστα» του Πρωθυπουργού στην Καλαμάτα, παραθέτουμε στους Μεσσήνιους συμπολίτες μας αποσπάσματα των ομιλιών Μητσοτάκη για τα μεγάλα έργα του νομού μας, κατά την διάρκεια των επισκέψεων του στην Μεσσηνία με …3 χρόνια διαφορά!

Ø 21/10/2019 ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

“…όσον αφορά στο ζήτημα του αεροδρομίου της Καλαμάτας, πολύ σύντομα θα πάρουμε τις οριστικές μας αποφάσεις και μέσα από ένα σχήμα σύμπραξης με τον ιδιωτικό τομέα, το αεροδρόμιο, μόνο του, ανεξάρτητο, θα μπορέσει να γίνει αντικείμενο μια καινούργιας διαδικασίας, μιας σύμβασης παραχώρησης αντίστοιχης με αυτή που υπεγράφη για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια. Επομένως πολύ σύντομα θα αναμένετε ειδήσεις και για το ζήτημα του αεροδρομίου της Καλαμάτας.»

Ø 16/6/2022 ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

«…Ήδη το ΤΑΙΠΕΔ έχει δρομολογήσει τη διαδικασία για τη σύμβαση παραχώρησης του αεροδρομίου Καλαμάτας, ως ανεξάρτητο έργο. Και αν δει κανείς πόσο επιτυχημένες ήταν οι παρεμβάσεις που έγιναν στα υπόλοιπα περιφερειακά αεροδρόμια, τα 14 τα οποία αυτή τη στιγμή τα διαχειρίζεται η Fraport, μπορεί να αντιληφθεί τι σημαίνει αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας για την τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.»

Ø 21/10/2019 ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΡΙΖΟΜΥΛΟΣ-ΠΥΛΟΣ-ΜΕΘΩΝΗ

«…θα ολοκληρωθεί ο δρόμος εντός του χρονοδιαγράμματος, διότι είναι μία επένδυση η οποία θα συνδέσει ακόμα πιο ουσιαστικά τη δυτική Μεσσηνία με την Καλαμάτα και να προσδώσει ακόμα μεγαλύτερο δυναμισμό σε μια πόλη η οποία ήδη διακρίνεται, αναβαθμίζεται και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για το πως μια δυναμική πόλη της περιφέρειας μπορεί να δημιουργήσει πλούτο, ευημερία, θέσεις απασχόλησης για τους δημότες της.»

Ø 16/6/2022 ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΡΙΖΟΜΥΛΟΣ-ΠΥΛΟΣ-ΜΕΘΩΝΗ

«… για τον δρόμο έχουμε ήδη μιλήσει, πόσο σημαντικό είναι να συνδεθεί η Καλαμάτα με το Ριζόμυλο, με την Πύλο, με τη Μεθώνη, να γίνει και η σχετική παράκαμψη έτσι ώστε να μπορούμε να φτάνουμε πιο εύκολα στην Κορώνη. Είναι ένα έργο συγχρηματοδοτούμενο το οποίο έχει ήδη προσωρινό ανάδοχο, ένα έργο το οποίο μετά βεβαιότητας πια δρομολογείται…»

Ø 21/10/2019 Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΞΑΓΓΕΛΕΙ ΤΑ ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΥ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ, ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ

Ø 16/6/2022 Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΞΑΓΓΕΛΕΙ ΞΑΝΑ ΤΑ ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΥ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ, ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ

Κατά τα άλλα…

· Τα αντιπλημμυρικά θα τα συζητήσει με τον Δήμαρχο…

· Για τον δρόμο Καλό Νερό-Τσακώνα, ούτε ως σκέψη…

Πολίτες της Μεσσηνίας τα συμπεράσματα δικά σας…

Σχετικές αναρτήσεις

2ης Ειδικής συνεδρίασης λογοδοσίας

admin2020

Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας: Roadshow στην Πελοπόννησο

admin2020

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΣΚΑΚΙ – 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies