Οικονομία

Στο μικροσκόπιο οι παράλογες προμήθειες των τραπεζών

Εκτός ελέγχου βρίσκονται οι τραπεζικές προμήθειες γεγονός που οδηγεί τις τράπεζες σε ασύλληπτα κέρδη. Ο ανταγωνισμός είναι ανύπαρκτος και όλα αυτά που συμβαίνουν ειδικά την τελευταία διετία σε σχέση με τις χρεώσεις που επιβάλλονται δείχνουν ότι η ολιγοπωλιακή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, ουσιαστικά έχει ως συνέπεια να εγείρονται ερωτήματα για ύπαρξη εναρμονισμένων πρακτικών σε βάρος των πελατών οι οποίοι δεν έχουν άλλες επιλογές.

Δεν φτάνει το ότι υπάρχουν χρεώσεις στα εξερχόμενα αλλά επιβάλλονται και στα εισερχόμενα. Στην Εθνική για έμβασμα μέχρι 15 ευρώ η χρέωση είναι μηδέν, 3 ευρώ είναι από 15 έως 5000 ευρώ και 4 ευρώ από 5000 έως 12.500 ευρώ.

Στην Πειραιώς έως 15 ευρώ η χρέωση είμαι μηδενική, από 15 ευρώ έως 12.500 ευρώ η χρέωση είναι 4 ευρώ. στην Alpha από 3 ευρώ έως 12.500 ευρώ η προμήθεια είναι 3 ευρώ.  Στην Eurobank έως 20 ευρώ η χρέωση είμαι μηδέν και από 20 ευρώ έως 12.500 ευρώ η χρέωση είναι 3,5 ευρώ.

Η ανανέωση χρεωστικής κάρτας πλην κάποιων εξαιρέσεων που έχουν συνδρομή κοστίζει 6 ευρώ σε Εθνική Πειραιώς και Eurobank και 5 ευρώ στην Alpha Bank.

Η ανάληψη με κάρτα από άλλη τράπεζα κοστίζει στην Εθνική 2 ευρώ, στην Alpha 2,5 ευρώ, στην Πειραιώς 3 ευρώ και στη Eurobank 2,5 ευρώ.

Η απόκτηση e-banking στην Εθνική είναι δωρεάν όπως και στη Eurobank ενώ στην Πειραιώς κοστίζει 5 ευρώ και στην Alpha 8 ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι παραπάνω χρεώσεις μεταβάλλονται συνεχώς και ουδείς μπορεί να είναι βέβαιος για το τι ισχύει καθημερινά. Είναι όμως σαφές ότι σε περιβάλλον μηδενικών επιτοκίων οι χρεώσεις είναι εξοντωτικές.

Σχετικές αναρτήσεις

H motor oil κάνει μαζικές προσλήψεις

tiresias tiresias

Ο ρόλος του μακαρίτη – πλέον – Σόιμπλε στην “ελληνική κρίση” …

tiresias tiresias

Ανάληψη χρημάτων από ΑΤΜ: Τι αλλάζει από τις αρχές του 2024

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies