Κορίνθου

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο το θέμα της λειψυδρίας στην Κορινθία, μετά από πρόταση του Γιώργου Δέδε και των “ΝΕΩΝ ΔΡΟΜΩΝ”

– Προτεραιότητες το Φράγμα του Ασωπού, η έναρξη της υλοποίησης των αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή, η αποκατάσταση του δικτύου του ΑΟΣΑΚ και τα έργα για τη λειψυδρία
Κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου της 15ης Νοεμβρίου, ο επικεφαλής της παράταξης “ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ για την Πελοπόννησο”, Γ. Δέδες, ζήτησε να εισαχθεί προς συζήτηση και ως κατεπείγον το εκτός Ημερησίας Διάταξης θέμα της διαχείρισης των υδάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, με σκοπό τη λήψη αποφάσεων για τις παρεμβάσεις, στις οποίες η Περιφέρεια θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα, εφαρμόζοντας “σωστικές” πολιτικές για το επόμενο διάστημα.
Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Δέδες δήλωσε:
“ Το μείζον θέμα που απασχολεί αυτή τη στιγμή την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας είναι το θέμα της λειψυδρίας και τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση του νερού στο νομό. Οι αγρότες αλλά και οι πολίτες, με βάση αυτά που υπέστησαν την άνοιξη και το καλοκαίρι που μας πέρασαν, αγωνιούν για τους επόμενους μήνες. Η Περιφέρεια μέχρι τώρα στην καλύτερη των περιπτώσεων νίπτει τας χείρας της, στη χειρότερη ακολουθεί την τακτική της στρουθοκαμήλου.
Στην Κορινθία εξελίσσεται το μεγαλύτερο εγγειοβελτιωτικό έργο της Περιφέρειας κι ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας, το φράγμα του Ασωπού, το οποίο σημειώνει δραματική καθυστέρηση του χρονοδιαγράμματος, χαρακτηρίζεται από βάλτωμα των εργασιών και υπερκοστολόγηση του έργου. Δεν υπάρχει καμία πίεση ή διεκδίκηση από την Περιφέρεια που έχει την επίβλεψη του έργου σε σχέση με την ολοκλήρωσή του”.
Ταυτόχρονα, ο Γ. Δέδες αναφέρθηκε στα αντιπλημμυρικά έργα που πρέπει να γίνουν στην περιοχή, κατά μήκος του άξονα της Ολυμπίας Οδού, για τα οποία ενημέρωσε πως έχουν εγκριθεί πλήρως οι Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και οι μελέτες τελικού σταδίου. Τόνισε τον ιδιαίτερο ρόλο που τα αντιπλημμυρικά αυτά έργα μπορούν να διαδραματίσουν στην περιοχή, μιας και μπορούν να μετατραπούν ταυτόχρονα σε έργα παροχής διαθέσιμου νερού σε ένα νομό που στενάζει από τη λειψυδρία.
Η πρόταση του Γ. Δέδε έγινε δεκτή από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου και το θέμα της συνολικής διαχείρισης του νερού στην Κορινθία θα συζητηθεί ως ένα από τα πρώτα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης της αμέσως επόμενης συνεδρίασης της ερχόμενης εβδομάδας, όπως δεσμεύτηκε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Σχετικές αναρτήσεις

Δημήτρης Πτωχός: «Οραματιζόμαστε τον τόπο μας, την Πελοπόννησο, σε ρόλο σημαιοφόρου»

admin2020

Εκλογές και σύσταση σε σώμα του Νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Σ. Π. Α. Μ. Α. Ν. Κ.

admin2020

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ, ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΣΤΟΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies