ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΠολιτική

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΜΟΜΦΗΣ Το ΚΚΕ καταψηφίζει συνολικά την πολιτική της ΝΔ, όπως και του ΣΥΡΙΖΑ που προσχεδίασε το ξεσπίτωμα του λαού

Η ειδική τριήμερη συνεδρίαση επί της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής με ονομαστική ψηφοφορία.

Από την αρχή της συνεδρίασης για την πρόταση δυσπιστίας, η οποία «άνοιξε» με τις ομιλίες της Ευ. Αχτσιόγλου και του Π. Σκουρλέτη από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και αμέσως μετά του υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα και του Θ. Ρουσόπουλου, έγινε σαφές ότι όλος ο «καυγάς» είναι για το «καταλληλότερο «μοντέλο» που θα ενισχύσει τις επιχειρήσεις και θα διευκολύνει το ξεσπίτωμα του λαού.

Η ομιλία της Μ. Κομνηνάκα

«Το ΚΚΕ καλεί το λαό να καταψηφίσει την πολιτική της ΝΔ και αυτή του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων, που με ελάχιστες διαφοροποιήσεις, αλλά με μεγάλη ευλάβεια υπηρέτησαν και υπηρετούν αυτή την αντιλαϊκή πολιτική», τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα. Υπογράμμισε πως το ΚΚΕ, «στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών καταψηφίζει συνολικά την πολιτική της ΝΔ που δεν διστάζει να οδηγεί σε πτώχευση μαζικά τους εργαζομένους, τους αυτοαπασχολούμενους, τα λαϊκά στρώματα».

Αναφερόμενη στο νέο Πτωχευτικό και συνολικά την κυβερνητική πολιτική, σημείωσε πως «όχι μόνο βάζει ταφόπλακα στην όποια προστασία της λαϊκής στέγης, αλλά με όχημα τη δέσμευση των εισοδημάτων στο ύψος των ελάχιστων δαπανών διαβίωσης παγιώνει την ελάχιστη ζωή την οποία επιφυλάσσουν στα λαϊκά στρώματα».

«Καταψηφίζουμε όμως και την πολιτική εκείνων των κομμάτων όπως ο ΣΥΡΙΖΑ που έστρωσαν το δρόμο, που προσχεδίασαν το έγκλημα σε βάρος της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, που έδωσαν στη ΝΔ πιο αποτελεσματικούς μηχανισμούς και εργαλεία για να ολοκληρώνει σήμερα με τον πιο σκληρό τρόπο το έγκλημα», πρόσθεσε. Όπως εξήγησε, ο ΣΥΡΙΖΑ έστρωσε το δρόμο με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, μετατρέποντας μέχρι και σε ιδιώνυμο αδίκημα τις κινητοποιήσεις εναντίων των πλειστηριασμών.

Η Μ. Κομνηνάκα σημείωσε πως το ΚΚΕ βρίσκεται στον αντίποδα αυτών των κομμάτων και έκανε εκτενή αναφορά στην νομοθετική πρόταση του Κόμματος για τη δραστική μείωση των χρεών των λαϊκών νοικοκυριών.

Η ομιλία του Χρ. Κατσώτη

«Το ΚΚΕ καταψηφίζει στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών συνολικά την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως επίσης καταψηφίζει και εκείνα τα κόμματα όπως τον ΣΥΡΙΖΑ που προσχεδίασε το έγκλημα σε βάρος της λαϊκής περιουσίας και κατοικίας», τόνισε ο Χρήστος Κατσώτης, ο οποίος άνοιξε από την πλευρά των βουλευτών του Κόμματος την συζήτηση. «Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα που ζουν εξαιτίας της πολιτικής σας σε ένα πέλαγος προβλημάτων και αδιεξόδων δεν μπορεί να εμπιστεύονται τις κυβερνήσεις που εμπιστεύονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι, τώρα τη ΝΔ, πριν το ΣΥΡΙΖΑ, πιο μπροστά το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ή και όλους μαζί», πρόσθεσε.

Ο Χρ. Κατσώτης υπογράμμισε πως οι πολιτικές τους συναντιούνται στην ενιαία στρατηγική τους για τη δημιουργία «φιλικού περιβάλλοντος» για την καπιταλιστική ανάπτυξη, και παρουσίασε πλήθος παραδειγμάτων που επιβεβαιώνουν την αντιλαϊκή συνέχεια των κυβερνήσεων. Έτσι, τόνισε πως με τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα η κυβέρνηση της ΝΔ «ετοιμάζεται να ολοκληρώσει το έγκλημα» του ΣΥΡΙΖΑ για το ξεσπίτωμα του λαού. Εκτός από την ταύτιση τους για την αρπαγή της περιουσίας του λαού, αναφέρθηκε στο θέμα του χτυπήματος των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε μέτρα που καταργούν επί της ουσίας το δικαίωμα στην απεργία και τώρα η ΝΔ ετοιμάζεται να μετατρέψει τη συνδικαλιστική δράση σε ιδιώνυμο αδίκημα. Ανάλογη πρακτική ακολούθησαν τα κόμματα αυτά στο Ασφαλιστικό.

«Η φτώχεια και η εξαθλίωση είναι έργο όλων σας», είπε, κλείνοντας την ομιλία του, ενώ υπογράμμισε ότι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να απαντήσουν με σκληρούς μαζικούς αγώνες και συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Σχετικές αναρτήσεις

Την Μεσσήνη θα επισκεφτεί ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, Γραμματέας ΚΠΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

admin2020

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

ΔΗΛΩΣΗ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies