ΔιεθνήΕΛΛΑΔΑΥγεία

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ Τεράστια αύξηση κρουσμάτων σε Γαλλία και Ισπανία – Στα όρια τους οι εντατικές λέει ο ΠΟΥ

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στη Γαλλία ξεπέρασε σήμερα το 1 εκατομμύριο, όπως ανακοίνωσε στον ιστότοπό του το υπουργείο Υγείας.

Το τελευταίο 24ωρο στη χώρα καταγράφηκαν 42.032 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 1.041.075. Αυξήθηκε επίσης δραματικά ο αριθμός των νεκρών, που έφτασαν σήμερα τους 298, από 162 χθες.

Η Γαλλία καθίσταται έτσι η έβδομη χώρα στον κόσμο που ξεπερνάει το 1 εκατομμύριο κρούσματα, μετά τις ΗΠΑ (8,4), την Ινδία (7,8), τη Βραζιλία (5,3) και τη Ρωσία (1,5). Η Αργεντινή και η Ισπανία έχουν επίσης ξεπεράσει αυτό το ψυχολογικό όριο, κατά μερικές χιλιάδες.

Ωστόσο στην Ισπανία ο «πραγματικός αριθμός» των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από την COVID-19 από την αρχή της πανδημίας «υπερβαίνει τα τρία εκατομμύρια», δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.

Στην Ιταλία, το τελευταίο εικοσιτετράωρο τα κρούσματα του νέου κορονοϊού παρουσίασαν αύξηση, με 19.143 νέα περιστατικά, ενώ 91 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Σε ότι αφορά τις διάφορες περιοχές της χώρας, η Λομβαρδία αγγίζει σήμερα σχεδόν τα 5.000 κρούσματα, στην Καμπανία καταγράφηκαν 2.280 και 2.032 στο Πεδεμόντιο με πρωτεύουσα το Τορίνο.

Αριθμός ρεκόρ κρουσμάτων σε μία μέρα σημειώθηκε και στη Ρωσία με 17.340 κρούσματα, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε στο 1.480.646.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 283 άνθρωποι πέθαναν το τελευταίο εικοσιτετράωρο, ενώ από την αρχή της πανδημίας έχουν χάσει την ζωή τους από τον κορονοϊό 25.525 άνθρωποι.

Ανησυχία από ΠΟΥ και ECDC

Ο κόσμος βρίσκεται τώρα σε κρίσιμη καμπή στην πανδημία Covid-19 και ορισμένες χώρες βαδίζουν σε επικίνδυνο μονοπάτι, αντιμέτωπες με το ενδεχόμενο της κατάρρευσης των υγειονομικών υπηρεσιών τους υπό το βάρος της επιδημίας, προειδοποίησε σήμερα ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Ο Τέντρος επισήμανε πως πάρα πολλές χώρες καταγράφουν εκθετική αύξηση του αριθμού των μολύνσεων και «αυτό οδηγεί τώρα τα νοσοκομεία και τις εντατικές να λειτουργούν κοντά στα όρια της πληρότητάς τους ή πέραν αυτών, και βρισκόμαστε ακόμη στον Οκτώβρη».

Στο ίδιο πνεύμα, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC), στην τελευταία αξιολόγησή του που δημοσιεύεται σήμερα τονίζει ότι η εξέλιξη της επιδημίας σε 23 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και στο Ηνωμένο Βασίλειο προκαλεί πλέον «μεγάλη ανησυχία».

Η νεότερη εξέλιξη της επιδημίας στις ευρωπαϊκές χώρες «δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας, με την πλειονότητα των χωρών να βρίσκονται σε μια πολύ ανησυχητική επιδημιολογική κατάσταση», ανέφερε η επικεφαλής του κέντρου αυτού που εδρεύει στη Στοκχόλμη, η Αντρέα Άμον, στην ανακοίνωση του ECDC.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters», AFP)

Σχετικές αναρτήσεις

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Πάνω από -1.190- αναβολικά δισκία και -180- φιαλίδια αναβολικών ουσιών κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας

admin2020

«ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΩΝ ΜΟΥ»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies