Μεσσηνίας

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη με τον καθηγητή Παθολογίας κ. Χαλβατσιώτη

Παθολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Παναγιώτη Χαλβατσιώτη συναντήθηκε στο γραφείο του την Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Στάθης Αναστασόπουλος.
Η συζήτηση που ακολούθησε αφορούσε την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων με κρούσματα κορονωϊού κατά την ελαιοκομική περίοδο με την είσοδο στη χώρα εργατών γης τρίτων χωρών. Ο καθηγητής παρατήρησε ότι είναι πολύ σημαντικό στον τομέα αυτό η ενημέρωση των εργατών στους κανόνες ατομικής υγιεινής που πρέπει να τηρούνται, στα συμπτώματα της νόσου, στον τρόπο αναφοράς των υπόπτων κρουσμάτων στις υγειονομικές αρχές, καθώς και στα μέτρα προφύλαξης. Πρότεινε, στην κατεύθυνση αυτή την δημιουργία καταλόγου οδηγιών, την ενημέρωση εργοδοτών και εργαζομένων για τους κανόνες υγιεινής και προφύλαξης, ώστε με κάθε τρόπο να περιοριστεί όσο το δυνατό η μετάδοση του ιού.
Ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στην προμήθεια, που έχει προγραμματίσει η Περιφέρεια, σε τεστ ταχείας διάγνωσης του κορονωϊού (rapid test) για αποκλειστική χρήση σε εργάτες τρίτων χωρών. Η δράση αυτή θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τα κέντρα υγείας της Περιφερειακής Ενότητας, τα οποία θα διενεργούν τα τεστ. Επίσης σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα ενημερωθούν οι ελαιοπαραγωγοί που προσκαλούν εργάτες να οδηγούν αυτούς που έρχονται στη χώρα στα πλησιέστερα κέντρα υγείας.
Στη συνέχεια, ο Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε τον καθηγητή για την επίσκεψη και την ενημέρωση, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια να εφαρμοστούν οι προτάσεις του, στην κατεύθυνση του περιορισμού της διασποράς του ιού.

Σχετικές αναρτήσεις

Δημήτρης Πτωχός: «Το προσεχές χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε σε όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου το πενταετές στρατηγικό σχέδιο»

admin2020

Αναγγελίας θυελλωδών ανέμων της ΕΜΥ

admin2020

Τροχαία ατύχημα τώρα Μεσσήνη

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies