Μεσσηνίας

«Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη με φορείς της Κοινότητας Αετού»

Συνάντηση είχε σήμερα, 22 Ιουλίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Στάθης Αναστασόπουλος με την Πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Τ.Κ. Αετού κ. Γαρδίκα Δήμητρα, μέλη του Συλλόγου και κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας. Στη συζήτηση που ακολούθησε οι γυναίκες του Συλλόγου ενημέρωσαν τον Αντιπεριφερειάρχη ότι οι δραστηριότητές τους περιλαμβάνουν κυρίως παραγωγή τοπικών προϊόντων, προσφορά εθελοντικού κοινωνικού έργου καθώς και την συμμετοχή τους στα πολιτιστικά δρώμενα της Κοινότητας.

Επιπλέον, εκπρόσωπος της νεολαίας της Κοινότητας υπέβαλε προφορικό αίτημα, εκφράζοντας την αναγκαιότητα κατασκευής αρδευτικού δικτύου, για την κάλυψη αυξημένωναναγκών άρδευσης καλλιεργήσιμων εκτάσεων της περιοχής, μέσω αξιοποίησης υφιστάμενης πηγής, η οποία βρίσκεται στα ανάντι των εν δυνάμει αρδευόμενων εκτάσεων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι θα διερευνηθεί τρόπος υποστήριξης του συλλόγου, κάνοντας λόγο για μια ουσιαστική συμβουλευτική υποστήριξη, μέσω αναλόγου προγράμματος, έτσι ώστε να αξιοποιηθεί η προσπάθεια παραγωγής και προσφοράς του συλλόγου και να οδηγήσει και σε οικονομικό αποτέλεσμα υπέρ του συλλόγου.

Εξέφρασε επιπλέον την ικανοποίησή του για την ιδέα της δημιουργίας ενός αρδευτικού δικτύου με ταυτόχρονη αξιοποίηση υφιστάμενης πηγής, δεσμεύτηκε δε ότι θα γίνει προσπάθεια διερεύνησης της δυνατότητας κατασκευής του αρδευτικού προς όφελος της πρωτογενούς παραγωγής της περιοχής και κατ’ επέκταση των κατοίκων της κοινότητας Αετού.

Σχετικές αναρτήσεις

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ στην Κυπαρισσία

admin2020

Εγκρίθηκε το πρόγραμμα ΤΕΒΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου για 12.522 οικογένειες και 21.339 ωφελούμενα άτομα

admin2020

Άμεση κινητοποίηση της Π.Ε. Μεσσηνίας στην πυρκαγιά της περιοχής Αράχοβας

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies