ΔιεθνήΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑ

Σύντομα στη Βουλή η νέα τροποποίηση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Βάσεις

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση θα φέρει σύντομα στη Βουλή, τη νέα τροποποίηση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Βάσεις (MDCA), ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια της συνάντησής του με την Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις στο Μόναχο, στο περιθώριο της 58ης Διάσκεψης Ασφάλειας.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στην νέα τροποποίηση της MDCA, ως ένδειξη των «άριστων ελληνοαμερικανικών σχέσεων». Σύμφωνα, μάλιστα, με διπλωματικές πηγές, εξέτασαν τις προοπτικές στενότερης συνεργασίας στον στρατιωτικό τομέα που διανοίγονται μετά την πρόσφατη νέα τροποποίηση της MDCA, βάζοντας την χώρα ακόμη πιο βαθιά στα επικίνδυνα αμερικανικά σχέδια για την ευρύτερη περιοχή.

 

Όπως προκύπτει από τη συνάντηση, η πλευρά των ΗΠΑ συμμερίζεται την εντύπωση πως η Αθήνα έχει πλέον αυξημένη στρατηγική σημασία στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ιδίως, όπως ελέχθη, στον τομέα της ενέργειας.

 

Στο μέτωπο των ελληνοτουρκικών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε, κατά πληροφορίες, την Κάμαλα Χάρις για την κλιμάκωση της τουρκικής ρητορικής σε ό,τι αφορά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Πάντως ο Κυριάκος Μητοτάκης, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, επανέλαβε στην Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ πως οι δίαυλοι ανάμεσα στις δύο χώρες παραμένουν ανοιχτοί καθώς Αθήνα και ‘Αγκυρα συνομιλούν για μία σειρά θεμάτων από τον τουρισμό έως τις καθαυτές διερευνητικές επαφές.

 

Σε κάθε περίπτωση οι κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως το ραντεβού Μητσοτάκη – Χάρις επιβεβαίωσε εκ νέου το αμερικανικό ενδιαφέρον για μπίζνες στην χώρα μας, ιδίως στον τομέα των υποδομών και εν προκειμένω για τα λιμάνια της Ηγουμενίτσας, της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης.

 

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ- ΜΠΕ)

Σχετικές αναρτήσεις

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Πάνω από -1.190- αναβολικά δισκία και -180- φιαλίδια αναβολικών ουσιών κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies