ΔιεθνήΕιδησούλες

Στο «κόκκινο» η κατάσταση στην Ανατολική Ουκρανία

Σκηνικό πολέμου επικρατεί στην Ανατολική Ουκρανία, απειλώντας να δώσει το έναυσμα για μια γενικότερη ανάφλεξη στην περιοχή, στην οποία μαίνεται η ιμπεριαλιστική αντιπαράθεση των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ με την Ρωσία.

 

Οι προετοιμασίες του πολέμου περιλαμβάνουν κατηγορίες περί προβοκάτσιας και αναζήτησης προσχημάτων για εισβολή, καθώς ο «πόλεμος» της προπαγάνδας συμπληρώνει την συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων.

 

Οι αρχές του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, που ελέγχονται από τους ρωσόφωνους, κατηγορούν τον Ουκρανικό στρατό ότι έχει εξαπολύσει επίθεση, σφυροκοπώντας την περιοχή με βολές του πυροβολικού.

 

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν ότι στην Ντονέτσκ, την μεγαλύτερη πόλη της ομώνυμης επαρχίας, όλο το βράδυ ακούγονταν εκρήξεις οβίδων, καθώς το Κίεβο χρησιμοποιεί βαριά πυροβόλα.

 

Οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορούνται για παραβίαση της συμφωνίας εκεχειρίας στην Ανατολική Ουκρανία. Οι δυνάμεις του ευρωατλαντισμού κατηγορούν τη Ρωσία ότι αναζητά προσχήματα για να εισβάλει στην Ουκρανία, ενώ η Μόσχα επικρίνει τις «δυτικές» χώρες ότι στηρίζουν τις πολεμικές επιχειρήσεις του Ουκρανικού στρατού κατά των ρωσόφωνων.

 

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζ. Μπορέλ, καταδίκασε τη χρήση βαρέος οπλισμού και τον βομβαρδισμό περιοχών όπου ζουν άμαχοι, στην ανατολική Ουκρανία, καλώντας την Ρωσία να αποκλιμακώσει την ένταση «με μια ουσιαστική απόσυρση δυνάμεων από τα σύνορα της Ουκρανίας».

 

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχετικές αναρτήσεις

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

Αλλαγές στο νοσοκομείο της κορίνθου: Προαλείφεται για πρόεδρος ο Βασίλης Νανόπουλος…;

tiresias tiresias

Πόλος τουριστικής ανάπτυξης η διώρυγα της Κορίνθου

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies