ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΟικονομία

Τέλος τα 534 ευρω για τους εργαζομένους με αναστολή σύμβασης

Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου παρατείνεται η υποχρεωτική τηλεργασία, ενώ οι αναστολές συμβάσεων για τον μήνα Φεβρουάριο θα αφορούν μόνο τις κλειστές επιχειρήσεις σύμφωνα με πληροφορίες του Dikaiologitika News.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση για την παράταση της τηλεργασίας μέχρι 28 Φεβρουαρίου βρίσκεται προς δημοσίευση, ενώ θα συνεχιστεί η αναστολή των συμβάσεων εργασίας μόνο για τους εργαζόμενους των κλειστών επιχειρήσεων.

 

Πρόκειται για ένα μέτρο που μελετά η κυβέρνηση καθώς όπως είπε χθες ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα η «οξυγόνωση» της αγοράς εργασίας το αμέσως επόμενο διάστημα μετά την «αποσωλήνωσή» της από τα μέτρα που ισχύουν σήμερα, όπως οι αναστολές των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων.

 

Το υπουργείο Εργασίας και η κυβέρνηση θα προχωρήσουν πλέον σε μια σειρά άλλων μέτρων για να ενισχύσουν την απασχόληση.

Στο πλαίσιο αυτό την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ για τον μήνα Φεβρουάριο θα την λάβουν μόνο οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας.

 

Έτσι οι εργαζόμενοι των κλειστών επιχειρήσεων θα μπουν σε αναστολή της σύμβασης εργασίας τους και τον Φεβρουάριο για όσο διάστημα θα παραμείνουν κλειστές οι επιχειρήσεις καθώς κάθε εβδομάδα οι λοιμωξιολόγοι αποφασίζουν το άνοιγμα ή μη κάποιων δραστηριοτήτων. Οι εν λόγω εργαζόμενοι θα λάβουν αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ για 30 ημέρες αναστολής της σύμβασης εργασίας, δηλαδή 18 ευρώ για κάθε ημέρα αναστολής.

 

Σχετικές αναρτήσεις

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Πάνω από -1.190- αναβολικά δισκία και -180- φιαλίδια αναβολικών ουσιών κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies