ΕιδησούλεςΚορίνθουΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Τηλέμαχος Δημουλάς: Το νερό έγινε εμπόρευμα και για αυτό υπάρχει έλλειψη στην Κορινθία

Τόνισε Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στη συγκέντρωση του Κόμματος στην Κορινθία και στην οποία έδωσαν μαζικά το «παρών» δεκάδες εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι.

Σχετικά με το οξυμένο πρόβλημα της Κορινθίας με την έλλειψη νερού, σημείωσε πως «είναι τεράστια αντίφαση σε μια περιοχή που υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της επάρκειας για καθαρό, πόσιμο και υγιεινό νερό, αλλά και να ικανοποιηθούν οι ανάγκες για άρδευση των καλλιεργειών, σε ένα νομό με αποθέματα σε υδάτινους πόρους, με δύο μεγάλες λίμνες και αρκετά ποτάμια σε όλη την έκτασή του, από τη μια να υπάρχουν περιοχές με τεράστιες ελλείψεις για πόσιμο νερό και να κινδυνεύουν να ξεραθούν τα χωράφια και από την άλλη να γίνονται τεράστιες επενδύσεις με διάφορες μεγάλες εταιρείες να δραστηριοποιούνται στον τομέα της εμφιάλωσης και εμπορίας του νερού στην ορεινή Κορινθία και να αντλούν όλο και μεγαλύτερες ποσότητες νερού.

Αποκρύπτουν συστηματικά και συνειδητά ότι τα προβλήματα με την επάρκεια και την ποιότητα του νερού έχουν σχέση με το ότι δεν υλοποιούνται τα απαραίτητα έργα υποδομής, διότι δεν είναι στις προτεραιότητές τους και δεν θεωρούνται ως επιλέξιμα από την ΕΕ, ότι “στοίχειωσε σαν το γεφύρι της Άρτας” εδώ και δεκαετίες το φράγμα Ασωπού, ότι υπάρχει παντελής ανυπαρξία απαραίτητων αποταμιευτήρων (στέρνες, δεξαμενές), ότι υποδομές παραμένουν ανεκμετάλλευτες για δεκαετίες όπως π.χ. η λίμνη Δόξα, ότι υπάρχει έλλειψη κεντρικού σχεδιασμού και μελετών και ταυτόχρονα απαξιώνονται οι Δημοτικές Υπηρεσίες Ύδρευσης – Αποχέτευσης, με τελικό σκοπό την ιδιωτικοποίησή τους.

Ο λαός της περιοχής και όλης της Κορινθίας δεν πρέπει να συμβιβαστεί με αυτή την άθλια κατάσταση και κοροϊδία. Να μην αποδεχτεί ως δεδομένο το να πουλιέται το νερό ως πανάκριβο εμπόρευμα και αυτός να διψάει! Να μη δεχτεί να συμπιέζεται η ανάγκη για επάρκεια και καλής ποιότητας νερό, ανάμεσα στους ανταγωνισμούς και τα συμφέροντα “νερουλάδων” και ιδιωτών-εμπόρων.

Επίσης στάθηκε στις εξελίξεις στην οικονομία που θα καθορίσουν την πολιτική όλων των αστικών κομμάτων την επόμενη μέρα μετά τις εκλογές, λέγοντας πως «το ΚΚΕ καλεί τον λαό να ψάξει τα “ψιλά” γράμματα που κρύβονται στα προεκλογικά τους προγράμματα και όχι τα λόγια του αέρα που λέγονται προεκλογικά.

Εκεί σε αυτά τα “ψιλά” γράμματα τόσο στο πρόγραμμα της ΝΔ, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, θα βρει τους κοινούς όρκους πίστης στο Ταμείο Ανάκαμψης, το υπερμνημόνιο της ΕΕ με τα σκληρά αντιλαϊκά προαπαιτούμενα, που είναι οι δεσμεύσεις ώστε τα χρήματά του να καταλήγουν μόνο στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα».

Παρεμβάσεις έκαναν οι υποψήφιοι βουλευτές του Κόμματος στο νομό Γιώργος Λιάκουρας, που κάλεσε τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους να συμπορευτούν με το ΚΚΕ μπροστά στην καταιγίδα των αντιλαϊκών μέτρων που τους πλήττουν, Πάνος Σπηλιώτης, ο οποίος απευθύνθηκε στην εργατική τάξη του νομού, στους παραγωγούς του πλούτου που λυμαίνονται οι πολυεθνικές που θησαυρίζουν και Λίλα Καφαντάρη που στάθηκε στην ανάγκη για πρόσβαση στον Πολιτισμό η οποία στο σύστημα που ζούμε αποτελεί πολυτέλεια για τις λαϊκές οικογένειες.

Στο τέλος της συγκέντρωσης παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του Κόμματος στο Νομό Κορινθίας που αποτελείται από τους:

 

Μαρία Ακαρέπη: Αυτοαπασχολούμενη τεχνολόγος Τροφίμων. Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Κορίνθου και εκλεγμένη στο γονεϊκό κίνημα.

 

Τάκης Αλωνιστιώτης: Συνταξιούχος βιομηχανικός εργάτης. Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Ν. Κορινθίας

 

Λίλα Καφαντάρη: Ηθοποιός. Μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΟΓΕ, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ηθοποιών, στο οποίο διατέλεσε 3 φορές πρόεδρος. Βουλευτής του Κόμματος την περίοδο 2007-2009. Επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και περιφερειακή σύμβουλος την περίοδο 2010-2017.

 

Γιώργος Λιάκουρας: Αυτοαπασχολούμενος στον Επισιτισμό. Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Επαγγελματιών Αρχαίας Κορίνθου.

 

Κική Νανοπούλου: Αυτοαπασχολούμενη στο Εμπόριο. Γραμματέας της ΤΕ Κορινθίας του ΚΚΕ, εκλεγμένη στο γονεϊκό κίνημα.

 

Πάνος Σπηλιώτης: Βιομηχανικός εργάτης. Πρόεδρος στο Σωματείο Εργαζομένων στον Μουρίκη. Εκλεγμένος στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου.

 

Σχετικές αναρτήσεις

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας Αναστάσιου Γκιολή για θέματα της φοιτητικής κοινότητας

admin2020

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Νίκο Σταυρέλη και Γιώργο Γκιώνη

admin2020

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Βλάση Τσιώτο, Σπύρο Σταματόπουλο και Κώστα Φρούσιο

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies