ΔιεθνήΕιδησούλες

Την επανέναρξη των επιθέσεων ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Αμυνας- κυρώσεις σε βάρος της Βρετανίας ανήγγειλε η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών

Την επανέναρξη των επιθέσεων στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ρωσικό υπουργείο Άμυνας υποστηρίζοντας πως η ουκρανική κυβέρνηση δεν δείχνει διάθεση να επηρεάσει του εθνικιστές και να τηρηθεί η εκεχειρία.

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, ο επίσημος εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ δήλωσε πως «λόγω της απροθυμίας της ουκρανικής πλευράς να επηρεάσει τους εθνικιστές ή να επεκτείνει το “καθεστώς σιωπής”, οι επιθετικές επιχειρήσεις ξεκίνησαν εκ νέου από τις 18:00 ώρα Μόσχας».

Σύμφωνα με τον Ιγκόρ Κονασένκοφ, τα εθνικιστικά τάγματα εκμεταλλεύτηκαν τον εκεχειρία για να ανασυνταχθούν και να ενισχύσουν τις θέσεις τους. 

Επίσης, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι τέσσερα ουκρανικά αεροσκάφη Su-27 καταρρίφθηκαν σε μάχη κοντά στην πόλη Ζίτομιρ.

Σκληρά αντίποινα προς τη Βρετανία θα λάβει η Ρωσία σαν απάντηση στις κυρώσεις που τις έχουν επιβληθεί από το Λονδίνο, όπως δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών. 

Ανέφερε ότι η Ρωσία δεν θα ξεχάσει τη συνεργασία της Βρετανίας με το Κίεβο και τις «υπερεθνικιστικές δυνάμεις της Ουκρανίας». 

Δήλωσε πως «η υστερία των κυρώσεων στην οποία το Λονδίνο διαδραματίζει έναν από τους πρωταγωνιστικούς, αν όχι τον κύριο, ρόλο, δεν μας αφήνει άλλη επιλογή από το να λάβουμε αναλογικά σκληρά μέτρα αντιποίνων» και πρόσθεσε ότι τα βρετανικά συμφέροντα στη Ρωσία θα «υπονομευθούν» από την απάντηση της Μόσχας.

Η κυβέρνηση της Βρετανίας παρείχε όπλα και οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία.

Σχετικές αναρτήσεις

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

Αλλαγές στο νοσοκομείο της κορίνθου: Προαλείφεται για πρόεδρος ο Βασίλης Νανόπουλος…;

tiresias tiresias

Πόλος τουριστικής ανάπτυξης η διώρυγα της Κορίνθου

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies