ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΚοινωνικάΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Τιμή ρεύματος: Νέα επιβάρυνση για τους καταναλωτές προκειμένου να τροφοδοτηθούν τα κέρδη των ενεργειακών ομίλων

Όπως ανακοινώθηκε από τον Κ. Σκρέκα, από το Σεπτέμβρη θα αυξηθεί το χαράτσι των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) που πληρώνουμε στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας μόνιμος μηχανισμός «αντιστάθμισης κινδύνου». Η εισφορά για τον νέο αυτό αποθεματικό λογαριασμό, ο οποίος θα ενταχθεί στους λογαριασμούς ΥΚΩ, θα φτάνει το 1 λεπτό ανά KWh για τους οικιακούς καταναλωτές.

Προκειμένου να χρυσώσει το χάπι, προανήγγειλε «εξορθολογισμό» των χρεώσεων ΥΚΩ, υποστηρίζοντας πως θα μειωθεί έως 70% η επιβάρυνση σε οικιακά τιμολόγια «που έχουν αυξημένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, επειδή -για παράδειγμα- έχουν αντικαταστήσει το πετρέλαιο ή το φυσικό αέριο με ρεύμα, για τη θέρμανσή τους».

Σε ότι αφορά τις επιδοτήσεις σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας, Κ. Σκρέκα, για τους οικιακούς καταναλωτές θα φθάσει τα 639 ευρώ ανά Mwh και για τους κατόχους Κοινωνικού Τιμολογίου τα 677 ευρώ ανά Mwh.

Η επιδότηση αυτή όχι μόνο δεν επαρκεί για να καλύψει τις υπέρογκες αυξήσεις που ανακοίνωσαν οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας μετά τον κυβερνητικό εμπαιγμό περί «κατάργησης» της ρήτρας αναπροσαρμογής, αλλά τελικά καταλήγει να επιδοτεί τους ενεργειακούς ομίλους, όσο δεν αντιμετωπίζονται οι αιτίες της ενεργειακής φτώχειας, δηλαδή η απελευθερωμένη αγορά και η «πράσινη μετάβαση».

Η κυβέρνηση ωστόσο εμμένει στην αδιέξοδη, όπως δείχνει και συνεχιζόμενη εκρηκτική ενεργειακή κρίση, επιδοματική πολιτική η οποία ουσιαστικά διασφαλίζει μόνο τα κέρδη των εταιρειών ενέργειας.

Σχετικές αναρτήσεις

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Δεκτές προτάσεις της ΕΣΑμεΑ σε νόμο για την Υγεία- Οι διεκδικήσεις συνεχίζονται

admin2020

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies