ΕιδησούλεςΜεσσηνίαςΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Συνάντηση με την ΕΠΣ Μεσσηνίας για την υποχρηματοδότηση και το αθλητικό μητρώο

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας Β. Σπηλιώτη και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είχε εκ μέρους της Τομεακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΚΚΕ ο Δημήτρης Οικονομάκος, δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», στην οποία παρευρέθηκε και ο Άγγελος Σκαφιδάς, πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Μεσσηνίας.

 

Αφορμή για τη συνάντηση ήταν η αναβολή των πρωταθλημάτων της ΕΠΣ  Μεσσηνίας (όπως και σε άλλους νομούς) γιατί η μεγάλη πλειοψηφία των ομάδων δεν έχει ενταχθεί στο μητρώο και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στα πρωταθλήματα σύμφωνα με το υφυπουργείο Αθλητισμού. Παράλληλα οι εκπρόσωποι της ΕΠΣ ενημέρωσαν και για τα υπόλοιπα ζητήματα που αφορούν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο (υποδομές, υποχρηματοδότηση κ.ά.).

 

Ο Δ. Οικονομάκος ανέφερε ότι είναι απαράδεκτος ο τρόπος που από την αρχή εισήγαγε το υφυπουργείο Αθλητισμού για την ένταξη στο μητρώο ομάδων.  Με μια απαράδεκτη, κοστοβόρα και χρονοβόρα διαδικασία εν μέσω πανδημίας προσπάθησε να στραγγαλίσει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό για να τον έχει υπό τον πλήρη έλεγχο. Πολλοί σύλλογοι σταμάτησαν τη διαδικασία εγγραφής και τη λειτουργία τους, ενώ παράλληλα οι παράγοντες αναγκάστηκαν για άλλη μια φορά να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Η θέση του ΚΚΕ είναι έστω και τώρα η ΓΓ Αθλητισμού να δώσει παράταση ώστε να γραφτούν τα σωματεία και να απλοποιήσει τις διαδικασίες όπως ζητάνε από το ξεκίνημα ομοσπονδίες – σωματεία και αθλητές στο ποδόσφαιρο, αλλά και στα άλλα αθλήματα.

 

Στάθηκε ιδιαίτερα στην υποχρηματοδότηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού και στη μη καταβολή από το 2007 των χρηματοδοτήσεων στις ομάδες. Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός ουσιαστικά υπάρχει από το μεράκι κάποιων στα ΔΣ και από την αγάπη για τον αθλητισμό από παίχτες και προπονητές. Την ίδια ώρα υπάρχουν χρήματα για τις μεγάλες ΠΑΕ που τα εισπράττουν με πολλούς τρόπους.  Αυτό αποτελεί προτεραιότητα για όλες τις κυβερνήσεις και το απέδειξαν με διάφορους τρόπους.

 

Είναι επιτακτική ανάγκη πλέον να χρηματοδοτηθούν οι ομοσπονδίες και τα σωματεία, με χρηματοδότηση που να καλύπτει τις ανάγκες τους, αλλά και να απλοποιηθούν διάφορες διαδικασίες που θα δώσουν μια ανάσα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

 

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Τελετή Παράδοσης – Παραλαβής Διοίκησης της 120 ΠΕΑ

admin2020

Ευχαριστήριο μήνυμα προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου από το Ειδικό Σχολείο Μαντινείας

admin2020

Στις 7 Μαΐου στο Φίλια Οιχαλίας η 3η Ποδηλατομαγιά Άνω Μεσσηνίας

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies