ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Τσιπρας: Επίθεση στον πρωθυπουργό τον οποίο κάλεσε να παραιτηθεί και κατηγόρησε για ψεύδη στην πανδημία

Παραφράζοντας μία φράση του Χαρίλαου Τρικούπη απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό, ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας πως «δυστυχώς επτωχεύσατε».

«Οι άριστοι αποδείχθηκαν άχρηστοι» είπε ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας πως η κυβέρνηση έχει γίνει επιταχυντής των όποιων κρίσεων έχει διαχειριστεί, και τονίζοντας πως ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να εκμεταλλευτεί πολιτικά την πανδημία και τον πόνο των πολιτών. «Το μεγάλο σας πρόβλημα δεν είναι η διαχειριστική σας ανεπάρκεια» τόνισε προς τα κυβερνητικά έδρανα ο κ. Τσίπρας, αλλά ότι «επιχειρήσατε να κερδοσκοπήσετε» πολιτικά την ώρα του πόνου, προσθέτοντας πως «ο βασιλιάς είναι γυμνός και ηθικά έκπτωτος».

Ο κ. Τσίπρας στην συνέχεια επικεντρώθηκε στα οικονομικά θέματα λέγοντας πως με την πολιτική της η κυβέρνηση πετυχαίνει να κάνει τους φτωχούς κατώτερους. «Είναι το ίδιο μοντέλο που μας οδήγησε στην χρεωκοπία της χώρας πριν από 13 χρόνια», είπε ο κ. Τσίπρας.

 

 

«Η περίφημη αντίληψη περί ασύμφορου ή πολυτελούς, όπως το είπε ένας άλλος υπουργός, συστήματος υγείας, πήγε στην άκρη» ανέφερε ακόμη ο κ. Τσίπρας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα η πανδημία.

 

«Το κρίσιμο ερώτημά μου είναι εσείς κ. Μητσοτάκη, η κυβέρνησή σας, που βρίσκεται σε έναν κόσμο που αλλάζει;», είπε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε: «Έχετε αγκυροβολήσει στο βάλτο των δοκιμασμένων συνταγών της χρεοκοπίας αντέτεινε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, εγκαλώντας την κυβέρνηση ότι «ντιλάρει» με ιδιωτικά συμφέροντα.

Η κυβέρνηση παραμένει εχθρική στο κοινωνικό κράτος και στον κοινωνικό χώρο, είπε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε πως το δίλλημμα είναι ανάμεσα στις δυνάμεις της συντήρησης και τις δυνάμεις της προόδου. «Με τις συνταγές του χθες, ή με το κοινωνικό κράτος, με τις συνταγές της χρεωκοπίας ή με τις συνταγές της στήριξης της εργασίας», είπε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε πως αυτό μεταφράζεται «με την προοδευτική παράταξη ή με την Δεξιά των κοινωνικών ανισοτήτων». «Η Ελλάδα παραμένει οπισθοφυλακή της συντήρησης» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

 

Παράλληλα, για «αχρείαστη δημοσιονομική προσαρμογή» έκανε λόγο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, συμπληρώνοντας «ποιος σας ανάγκασε» να το κάνετε αυτό, με την Ελλάδα να προπορεύεται σε ποσοστό δημοσιονομικής προσαρμογής σε όλη την Ευρώπη. Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι αυτό δεν υπήρξε αίτημα της ευρωπαϊκής επιτροπής, μετά από συζήτησή του με τον Επίτροπο Τζεντιλόνι, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι αδιαφορεί για την ανάγκη στήριξης του ΕΣΥ, των εργαζόμενων, του κοινωνικού κράτους.

Μιλώντας για τον Προϋπολογισμό, τον χαρακτήρισε εκτός πραγματικότητας γιατί δεν λαμβάνει υπόψιν το κύμα ακρίβειας.

 

«Αλλά βέβαια αφού την νίκησε 3 φορές ο κ. Μητσοτάκης την πανδημία, αυτή τελείωσε», σχολίασε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετικά με την υπόθεση τέλους της πανδημίας στον προϋπολογισμό. Αλλά, ακόμη και αν κάποια στιγμή σταματήσει, οι τιμές δεν πρόκειται να υποχωρήσουν με κάποιο μαγικό ραβδί, σημείωσε ο ίδιος, κάνοντας λόγο για «φούσκα επικοινωνίας και παραπλάνησης», αλλά και προχειρότητα και έλλειψη στρατηγικής από μέρους της κυβέρνησης.

 

Στην συνέχεια επιτιθέμενος προς τον κ. Μητσοτάκη, ο κ.Τσίπρας καταλόγισε προχειρότητα και σημείωσε πως ό,τι ανακοινώσει ο πρωθυπουργός σήμερα θα εξανεμιστεί σε 20 μέρες. Παράλληλα κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη πως η μόνη του έγνοια σχετικά με τις ανακοινώσεις είναι για να δώσει υλικό στα Μέσα Ενημέρωσης.

 

Μιλώντας για τις δαπάνες για την υγεία, ο κ. Τσίπρας είπε πως ο κ. Πλεύρης γνωρίζει καλά τα μαχαίρια και τα ψαλίδια, ιδεολογικά, προκαλώντας την αντίδραση του υπουργού Υγείας. Υποχρηματοδοτείτε την Δημόσια υγεία για να την αφήσετε στα ιδιωτικά συμφέροντα, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ως προς τις δαπάνες της Υγείας, ο κ. Τσίπρας διερωτήθηκε για ποιο λόγο κόβετε εν μέσω πανδημίας 770 εκατομμύρια από το Υπουργείο Υγείας. «Είναι σχέδιο να αφήνετε σήμερα κενά στο ΕΣΥ, ώστε να φέρετε αύριο κερδοσκόπους, για να τα καλύψουν», υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Και μην επιχειρήσετε, κ. Μητσοτάκη, με την ίδια στρεψοδικία να συγκρίνετε προϋπολογισμούς μνημονίων με προϋπολογισμούς πανδημίας, με το Σύμφωνο Σταθερότητας παγωμένο, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με φόντο τη χθεσινή τοποθέτηση του Υπουργού Υγείας.

 

«Μας παραδώσατε το 2015 τα δημόσια νοσοκομεία σε απόλυτη χρεοκοπία, υπενθύμισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε πως «και έχετε το θράσος να μας κουνάτε και το δάχτυλο», καθώς υποστήριξε ότι «παραδώσαμε τον ΕΟΠΥΥ» χωρίς χρέη. «Είμαστε η μόνη κυβέρνηση που παρέδωσε πλεονάσματα» αυτού του είδους, είπε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σχετικές αναρτήσεις

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Πάνω από -1.190- αναβολικά δισκία και -180- φιαλίδια αναβολικών ουσιών κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας

admin2020

«ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΩΝ ΜΟΥ»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies